Turkijos premjeras raginimus atidaryti sieną vadina „veidmainiškais“ | KaunoDiena.lt

TURKIJOS PREMJERAS RAGINIMUS ATIDARYTI SIENĄ VADINA „VEIDMAINIŠKAIS“

  • 5

Turkijos ministras pirmininkas Ahmetas Davutoglu (Achmetas Davutohlu) trečiadienį užsipuolė „veidmainiškus“ kai kurių šalių raginimus Ankarai atidaryti sieną su Sirija ir įsileisti pabėgėlius, kai tuo pačiu metu nesugebama išreikalauti iš Rusijos, kad ši nutrauktų masyvius bombardavimus.

Turkija vis spaudžiama atverti savo sienas žmonėms, bėgantiems nuo Rusijos remiamo puolimo, kurį Sirijos prezidento Basharo al-Assado (Bašaro Asado) režimas šiuo metu tęsia šalies šiaurėje.

Olandijoje su vizitu atvykęs A.Davutoglu tvirtina, kad jo šalies sienos visuomet yra atviros bėgantiems nuo pilietinio karo Sirijoje. Turkija jau turi priėmusi pustrečio milijono tokių pabėgėlių.

„Laikau tai veidmainiškumu, kai kai kurie sako Turkijai „atverkite savo sienas“, kai tuo pačiu metu nesugeba ištarti „gana yra gana“ Rusijai“, – sakė žurnalistams A.Davutoglu.

Tačiau jis pridūrė: „Mes priimsime sirus, kurie nori atvykti (į Turkiją), bet pirmiausia mes statome naują stovyklą, kurioje būtų įkurdinti sirai Sirijos teritorijoje“

Dešimtys tūkstančių sirų trečiadienį vis ar buvo susispietė prie sienos šiauriau Alepo miesto, kur per puolimą vasarį jau žuvo daugiau negu 500 žmonių.

Turkijos premjeras visa tai, kas vyksta Alepe vadina „etniniu valymu ... , kuriuo siekiama palikti tik tuos, kurie remia režimą“.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

lape

turkai neileidzia siru. merkel pyksta , kad neileidzia, nes del to jie negali pasiekti Vokietijos. absurdo teatras

Ema

protingi žodžiai Turkijos premjero.

WC..

EUROPĄ UŽPLŪDO SKĖRIAI .JŲ MILIJONAI .ATLEKIA ,VISKĄ SUĖDA ir toliau.......
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS