„Twitter“ pristatė naują logotipą | KaunoDiena.lt

„TWITTER“ PRISTATĖ NAUJĄ LOGOTIPĄ

  • 4

Socialinis tinklas „Twitter“ pirmadienį pristatė naują logotipą: vykdant platesnę prekės ženklo pertvarką, vietoje mėlyno paukštelio dabar naudojamas simbolis „X“.

Interneto svetainėje jau rodomas naujasis bendrovės logotipas – baltas iksas juodame fone.

„Twitter“ savininkas Elonas Muskas (Ilonas Maskas) ir naujoji generalinė direktorė sekmadienį pareiškė, kad tinklas atsisako paukščio logotipo, bus pervadintas į „X“ ir sparčiai žengs į mokėjimų, bankininkystės ir prekybos sritis.

2006 metais įkurto „Twitter“ pavadinimas kilęs iš paukščių čiulbėjimo skambesio, o „Twitter“ šį prekės ženklą naudojo nuo pat pirmųjų dienų, kai bendrovė už 15 dolerių (13,49 euro dabartiniu kursu) nusipirko šviesiai mėlyno paukščio simbolį, rašoma dizaino svetainėje „Creative Bloq“.

Sekmadienį vėlai vakare „Twitter“ generalinė direktorė Linda Yaccarino (Linda Jakarino), tviteryje paskelbusi naująjį bendrovės logotipą pasakė: „X“ yra čia! Padarykime tai.“

Taip pat vėlų sekmadienio vakarą E. Muskas pakeitė savo profilio nuotrauką į naują bendrovės logotipą ir pakeitė savo „Twitter“ biografiją į „X.com“.

E. Muskas teigė, kad bendrovė „renkasi minimalistinį art deco“ logotipą ir kad „X.com dabar nukreipia į twitter.com“.

Anksčiau jis tviteryje rašė, kad „jei šį vakarą bus paskelbtas pakankamai geras „X“ logotipas, rytoj jį paskelbsime visame pasaulyje“.

E. Muskas taip pat „Twitter“ parašė, kad pagal naują svetainės tapatybę įrašas socialiniame tinkle bus vadinamas „iksu“.

Nauji pajamų šaltiniai

E. Muskas jau pavadino „Twitter“ patronuojančiąją bendrovę „X Corporation“ ir anksčiau sakė, kad socialinių tinklų milžinės perėmimas buvo „akceleratorius kuriant „X“, visa ko programėlę“ – tai nuoroda į 1999 metais jo įkurtą bendrovę X.com, kurios vėlesnė versija vėliau tapo mokėjimų milžine „PayPal“.

Tokia programėlė vis dar galėtų veikti kaip socialinių tinklų platforma, joje taip pat būtų galima siųsti žinutes ir atlikti mobiliuosius mokėjimus.

„Pasitelkęs dirbtinį intelektą, „X“ sujungs mus tokiais būdais, kokius dar tik pradedame įsivaizduoti“, – anksčiau sekmadienį tviteryje rašė L. Yaccarino.

Žiniasklaidos konglomerato „NBCUniversal“ reklamos pardavimų vadovė L. Yaccarino, kurią praėjusį mėnesį E. Muskas perviliojo į „Twitter“ generalinio direktoriaus postą, teigė, kad ši socialinių tinklų platforma gali išplėsti savo veiklos sritį.

„X“ – tai būsima neriboto interaktyvumo būsena, kurioje daugiausia dėmesio skiriama garso ir vaizdo įrašams, žinutėms, mokėjimams/bankininkystei, sukuriant pasaulinę idėjų, prekių, paslaugų ir galimybių rinką“, – tviteryje rašė L. Yaccarino.

Nuo tada, kai E. Muskas pernai spalį už 44 mlrd. dolerių (40,9 mlrd. eurų) nusipirko „Twitter“, platformos reklamos verslas iš dalies žlugo, nes rinkodaros specialistai nusivylė masiniais atleidimais, dėl kurių buvo panaikintas turinio moderavimas, taip pat E. Musko valdymo stiliumi.

Reaguodamas į tai, milijardierius, kosminių technologijų bendrovės „SpaceX“ vadovas, ieškodamas naujų pajamų, platformoje pristatė mokėjimų ir prekybos galimybes.

Manoma, kad „Twitter“ kasdien naudojasi apie 200 mln. aktyvių kasdienių vartotojų, tačiau nuo tada, kai 52 metų bendrovės „Tesla“ įkūrėjas nusipirko platformą ir atleido daug darbuotojų, ji ne kartą patyrė techninių nesklandumų.

Nuo tada daugelis vartotojų ir reklamuotojų neigiamai reagavo į naujus socialinių tinklų svetainės mokesčius už anksčiau nemokamas paslaugas, turinio moderavimo pakeitimus ir anksčiau uždraustų dešiniųjų pažiūrų paskyrų sugrąžinimą.

Šį mėnesį E. Muskas sakė, kad „Twitter“ prarado maždaug pusę pajamų iš reklamos nuo tada, kai jis spalį perėmė valdymą.

„Facebook“ patronuojančioji bendrovė „Meta“ šį mėnesį taip pat pristatė savo tekstinę platformą, vadinamą „Threads“, kuri, kai kuriais skaičiavimais, turi iki 150 mln. vartotojų.

Tačiau rinkos analizės bendrovės „Sensor Tower“ duomenimis, per kelias savaites nuo konkuruojančios programėlės paleidimo joje praleidžiama vis mažiau laiko.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

tai

matomai paukstelis pats pabego is to feikinio logotipo tai uzdejo x kurio nieks nesupras ir lengviau bus manipuliuot pateikta medziaga z=0

baitukas

na , ir vaikams duoda panašius ,,vardus'' , tai toliau ir pac ,,persivadins '' ... kokiu nors pvz. : e=msQ .. :)

Senukas

Gali vazuot i lietuva cia daug juodos spalvos
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS