V. Zelenskis sveikina ES sprendimą pradėti stojimo derybas su Ukraina | KaunoDiena.lt

V. ZELENSKIS SVEIKINA ES SPRENDIMĄ PRADĖTI STOJIMO DERYBAS SU UKRAINA

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pasveikino Europos Sąjungos (ES) sprendimą pradėti stojimo derybas su jo šalimi.

„Tai Ukrainos pergalė. Visos Europos pergalė. Pergalė, kuri motyvuoja, įkvepia ir stiprina“, – rašė V. Zelenskis tinkle X.

Prieš tai Europos Vadovų Tarybos (EVT) pirmininkas Charles‘is Michelis pranešė, kad ES šalių lyderiai susitarė pradėti stojimo derybas su Ukraina ir Moldova.

„Aiškus vilties ženklas jų žmonėms ir mūsų žemynui“, – socialiniuose tinkluose pareiškė jis.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Pagieža

Nuo narkotikų snukis košmaras! Netikiu, kad ES reikalinga nualinta, lavonais nuklota ukrų žemė? Visus banderos išgamas sunaikinti. Tarybiniais laikais Ukraina buvo pirmaujanti šalis pasauliniu mastu.

Teigiama,

kad O. Scholzas pasiūlė V. Orbanui išeiti iš kambario, jei šis prieštarauja Ukrainos narystės derybų pradžiai. Vokietijos kancleris šią rekomendaciją Vengrijos vadovui išsakė priešais savo ES kolegas, susirinkusius prie apskrito derybų stalo ketvirtadienį vykusiame vadovų susitikime. Kaip teigė O. Scholzas, tai leidžia likusiems 26 ES vadovams patvirtinti Ukrainos stojimo kelią reikalaujamu vienbalsiškumu – kuris, kaip teigiama ES taisyklėse, įvykdomas ir nedalyvaujant vienam vadovui, – o V. Orbanas vis tiek galėtų pasakyti, kad nebalsavo už.

ei

nu kaip galima priimti i kur nors kariaujancia sali ir kuri jau niekada nesusigrazins ka yra praradus ? Jus ka rimtai i europa ,gal kariaut nori ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS