Ukraina tikisi, kad gruodį bus priimtas sprendimas dėl stojimo į ES derybų | KaunoDiena.lt

UKRAINA TIKISI, KAD GRUODĮ BUS PRIIMTAS SPRENDIMAS DĖL STOJIMO Į ES DERYBŲ

  • 4

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis antradienį pareiškė, kad tikisi, jog Europos Sąjungos vadovai sutiks pradėti derybas dėl narystės su Kyjivu, kai susitiks gruodį vyksiančiame aukščiausiojo lygio susitikime.

Šį mėnesį Europos Komisija rekomendavo valstybėms narėms pradėti oficialias derybas dėl Ukrainos narystės, tačiau derybos negali prasidėti, kol nepritaria visos 27 ES valstybės narės.

Bloko plėtra bus įtraukta į gruodžio 14–15 dienomis Briuselyje vyksiančio kito Europos Vadovų Tarybos susitikimo darbotvarkę.

„Tikime, kad ES bus pasirengusi atlikti savo vaidmenį, kad iki metų pabaigos, t. y. gruodžio, būtų priimtas politinis sprendimas pradėti stojimo derybas“, – sakė V. Zelenskis.

Jis kalbėjo spaudos konferencijoje kartu su Europos Vadovų Tarybos pirmininku Charles'iu Micheliu (Šarliu Mišeliu) ir Moldovos prezidente Maia Sandu (Maja Sandu), kurios šalis taip pat siekia narystės ES.

„Padarysiu viską, ką galiu, kad įtikinčiau savo kolegas, jog sprendimas turi būti priimtas gruodį“, – sakė Ch. Michelis V. Zelenskiui.

Praėjus keliems mėnesiams po Rusijos invazijos praėjusiais metais Kyjivas gavo ES kandidatės statusą, tačiau analitikai perspėjo, kad jo laukia ilgas ir sunkus kelias į narystę.

Nors EK oficialiai uždegė žalią šviesą Ukrainos narystės deryboms, Europos Sąjunga ragina Kyjivą tęsti kovos su korupcija reformas, būtinas stojimo į bloką procesui.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Įdomu

Tegul klounas padidina kokso ir pasvajoja apie ES. Vakarams įgrįso šis klounas narkomanas su savo Kijevo režimu. Jokio įstojimo nebus.

Anonimas

Kam tie vagys ir banditai reikalingi sajungai ?

> laukia,nesulaukia

Aaaaa cha cha cha. Ot Kvaiša...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS