Dėl trukdymo ištirti Malaizijos lėktuvo katastrofą – Australijos atsakas Rusijai | KaunoDiena.lt

DĖL TRUKDYMO IŠTIRTI MALAIZIJOS LĖKTUVO KATASTROFĄ – AUSTRALIJOS ATSAKAS RUSIJAI

  • 10

Australijos užsienio reikalų ministrė Julie Bishop (Džuli Bišop) pateikė diplomatinę australų premjero Tony Abboto (Tonio Aboto) pažado „stoti krūtine prieš poną Vladimirą Putiną“ versiją, Azijos ir Europos viršūnių susitikime (ASEM) Milane supliekusi Rusiją dėl Malaizijos lėktuvo katastrofos Ukrainoje.

Interviu naujienų agentūrai AFP ministrė atskleidė, kad ASEM užkulisiuose stojo į žodinę konfrontaciją su Rusijos diplomatijos vadovu Sergejumi Lavrovu.

Pasak J.Bishop, ji atvirai išsakė S.Lavrovui Australijos vyriausybės nepasitenkinimą Maskvos veiksmais, kuriuos laiko trukdymu atlikti liepą virš Rytų Ukrainos numušto Malaizijos lėktuvo katastrofos tyrimą. Šiam tyrimui vadovauja Nyderlandai.

Per katastrofą žuvo visi 298 orlaiviu skridę žmonės, tarp jų 38 Australijos piliečiai ar jos gyventojai.

„Rusija nebendradarbiavo taip, kaip mes būtume galėję tikėtis“, - sakė J.Bishopo po susitikimo su S.Lavrovu akis į akį.

„Jie netgi ėmėsi veiksmų Jungtinių Tautų Saugumo Taryboje, siekdami pakenkti šio tyrimo nepriklausomumui ir objektyvumui“, - pabrėžė Australijos diplomatijos vadovė.

„Mes visiškai remiame olandų vadovaujamą tyrimą, ir aš paprašiau S.Lavrovo visiško Rusijos bendradarbiavimo, taip pat - kad jie pasinaudotų savo įtaka separatistams siekiant užtikrinti nevaržomą prieigą prie katastrofos vietos - ne tik palaikų paieškos tikslais, bet taip pat tam, kad tyrėjai galėtų atlikti nuodugnų katastrofos priežasčių tyrimą ir mes galėtume patraukti atsakomybėn jos kaltininkus“, - sakė J.Bishop.

Ministrė pripažino, kad diplomatijos veteranas S.Lavrovas nesunkiai rado žodžių atremti visus jos priekaištus.

„Atsakymas buvo nuspėjamas“, - sakė ministrė.

„Jis pasakė, jog tai Ukrainos reikalas, nes katastrofa įvyko Ukrainos oro erdvėje. Tokiam požiūriui aš nepritariu“, - pridūrė J.Bishop.

Australijos premjeras T.Abbottas pažadėjo „stoti krūtine prieš poną Putiną“ per ateinantį mėnesį Brisbane vyksiantį Didžiojo dvidešimtuko viršūnių susitikimą, pavartodamas sporto terminą, apibūdinantį situaciją, kai vienas futbolininkas rėžiasi į kitą, siekdamas pargriauti priešininką.

Gairės: Malaysia Airlines, Julie Bishop, Tony Abbotas, Australija, asem, karas Ukrainoje, Sergejus Lavrovas, Vladimiras Putinas, separatistai
Rašyti komentarą
Komentarai (10)

H

Pasiskaiciau komentarus ir se tau. pilna rusiskuju pakaliku,sukciu

domuj

Europiecija, kolukieciaj, padekite ir palaikykite Ukrainos valstybe, bet xoxolaj jums ne pades nekada , jems tik idomu apgauti ir nemokamaj visus privalums gauti, ar jus to nesuprantote...vaja vaja vaja.Gaila zuzvusiu zmoniu, o jums visiems dzin.....Ka jus be Russijos darisite,...tikraj galima emigroti kur nors ir is ten save lietuviais vadinty.....Patriotaj!

piletis

Broliukaj! Ne traukit ant Lavrovo, jis labaj protingas vyras ir geriau klausikite ir mokinkites kaip rejkia diplomatiskaj bendrauti su vysuomene, kad geda ne butu....Geriau atkreipkite demesi kaip ne reikia elgtis i musu vyriausybe su nesveika prezidente, kuri pati isrinkome.Geda!!!!!!!!!!!!Sekmes
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS