Afganistano kalnuose sudužus Rusijos lėktuvui, keturi žmonės išgyveno | KaunoDiena.lt

AFGANISTANO KALNUOSE SUDUŽUS RUSIJOS LĖKTUVUI, KETURI ŽMONĖS IŠGYVENO

Kalnuotoje šiaurės rytų Afganistano provincijoje sudužus Rusijos lėktuvui, keturi žmonės liko gyvi, o du laikomi dingusiais be žinios, sekmadienį pranešė oro transporto agentūra „Rosaviacija“.

Šeštadienio vakarą iš Rusijos aviacijos institucijų  radarų virš Afganistano dingo lėktuvas „Falcon 10“, kuriame buvo šeši žmonės. Tai buvo užsakomasis greitosios pagalbos lėktuvas, skridęs iš Indijos per Uzbekistaną į Maskvą.

„Iš šešių lėktuvu skridusių žmonių, preliminariais duomenimis, keturi liko gyvi. Jie patyrė įvairių sužalojimų. Dviejų žmonių likimas tikslinamas“, – pranešė „Rosaviacija“, remdamasi Rusijos ambasada Afganistane.

Naujienų agentūra „RIA Novosti“ skelbė, kad du keleiviai buvo rusai, viena jų moteris, kuri buvo sunkios būklės, o kitas – jos vyras, sumokėjęs už skrydį.

Tai 1978 m. prancūzų gamybos dvimotoris lėktuvas „Dassault Falcon 10“, jis priklausė bendrovei „Athletic Group“ ir vienam privačiam asmeniui.

Afganistano provincijos vyriausybės pareigūnas AFP agentūrai sakė, kad lėktuvas nukrito Badachšano provincijoje, kuri ribojasi su Kinija, Tadžikistanu ir Pakistanu.

Avarijos rajonas nuo provincijos sostinės Faizabado nutolęs per aštuonias valandas kelio, teigė provincijos informacijos departamento vadovas Zabihullah Amiris.

Rusijos tyrėjai paskelbė pradedantys tyrimą dėl katastrofos priežasties.

Per provinciją driekiasi galingas Hindukušo kalnų masyvas, kuriame stūkso aukščiausia Afganistano viršukalnė, 7 492 metrų aukščio Nošako kalnas.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

M

Gaila…

Reddy

Jums su galva viskas gerai?ar ozio myzalu persigeret

Labai

Gerai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS