Armėnija: Azerbaidžano pajėgos nužudė keturis karius | KaunoDiena.lt

ARMĖNIJA: AZERBAIDŽANO PAJĖGOS NUŽUDĖ KETURIS KARIUS

Priešininkai Armėnija ir Azerbaidžanas antradienį apkaltino vienas kitą paleidus ugnį prie bendros sienos, o Jerevanas pareiškė, kad Baku pajėgos pietiniame Siuniko regione nukovė keturis karius.

Armėnija ir Azerbaidžanas praeityje yra du kartus kariavę dėl ginčijamo Kalnų Karabacho regiono – dešimtajame dešimtmetyje ir 2020 m. Pernai Azerbaidžanas per žaibišką puolimą perėmė šios teritorijos kontrolę.

„Azerbaidžano kariams apšaudžius Armėnijos pozicijas, keturi žmonės žuvo, o dar vienas buvo sužeistas“, – pranešime nurodė Armėnijos gynybos ministerija.

Susirėmimai įvyko netoli Nerkin Hand kaimo.

Azerbaidžano pasieniečiai savo ruožtu teigė, kad tai buvo „atsakas“ į „provokaciją“, kurią pirmadienį surengė Armėnijos kariai. Pasak Baku, per ją buvo sužeistas vienas Azerbaidžano kariškis.

Azerbaidžano gynybos ministerija sakė, kad vėlų pirmadienį Armėnijos kariai du kartus paleido ugnį į Kochanabio kaimą Tovuzo regione.

Armėnija tai paneigė ir pažymėjo, kad teiginiai, jog jos kariai du kartus „paleido ugnį link Azerbaidžano pozicijų, esančių prie šiaurės rytinės sienos dalies, neatitinka realybės“.

Praėjusiais metais surengtas žaibiškas Azerbaidžano puolimas davė pradžią pabėgėlių krizei, nes iš Kalnų Karabacho į Armėniją pasitraukė beveik visi ten iki tol gyvenę etniniai armėnai – daugiau kaip 100 tūkst. žmonių.

Apie naujausius įvykius pasienyje pranešta neilgai trukus po to, kai Azerbaidžano prezidentas Ilhamas Alijevas buvo perrinktas penktajai kadencijai. Jo triumfo buvo tikimasi, nes rinkimai buvo surengti po praėjusiais metais iškovotos istorinės pergalės prieš armėnų separatistus.

Įtariama, kad I. Alijevas bando perimti Armėnijos Siuniko regiono kontrolę, jog galėtų sujungti Azerbaidžaną su Nachičevanės eksklavu.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

O kam lindo

Į Azerbaidžaną tai todėl ir nušovė

Buržuazinis nacionalistas

Nepatikima chebra. Tokių negalima nei į ES, nei į NATO priimti.

Tėvas

Per vėlai "kepurę" persuko į normalaus pasaulio pusę . Maniau armėnai protingesni . O dabar liūdna .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS