Kenijos policininkams pareikšti kaltinimai dėl nusikaltimų žmoniškumui | KaunoDiena.lt

KENIJOS POLICININKAMS PAREIKŠTI KALTINIMAI DĖL NUSIKALTIMŲ ŽMONIŠKUMUI

  • 1

Kenijos prokurorai penktadienį pranešė, kad nusprendė pareikšti kaltinimus keliems policijos pareigūnams dėl nusikaltimų žmoniškumui, įskaitant išžaginimus, žmogžudystes ir kankinimus, kurie buvo įvykdyti 2017 metais malšinant smurtą po rinkimų.

Kaltinimai taip pat susiję su šešių mėnesių mergaitės mirtimi, tapusia policijos žiaurumo simboliu.

„Tai pirmoji nusikaltimų žmoniškumui byla, kurioje kaltinimai pateikti pagal Kenijos vidaus teisę taikant Tarptautinių nusikaltimų įstatymą, taip pat pirmasis baudžiamasis persekiojimas dėl su rinkimais susijusio seksualinio smurto“, – sakė prokuratūros direktorius Noordinas Haji (Nurdinas Hadžis), neatskleisdamas apkaltintų policijos pareigūnų skaičiaus.

Po ginčų sukėlusių prezidento rinkimų įvykusio policijos susidorojimo per keturis mėnesius, pasak teisių grupių, žuvo mažiausiai 90 žmonių.

„Delsimą šioje byloje lėmė nusikaltimų sudėtingumas, tyrimai ir liudytojų bei nusikaltimų aukų pažeidžiamumas“, – sakoma N. Haji pareiškime.

2019 metais Kenijoje atlikto tyrimo metu penki policijos vadai buvo pripažinti atsakingais už šešių mėnesių Samanthos Pendo (Samantos Pendo) mirtį.

Kenijoje paplitę neteisminiai nužudymai, bet yra nedaug policijos pareigūnų patraukimo atsakomybėn pavyzdžių.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Cha

Ohoho, net penki policijos vadai mušė viena nevaikštantį kūdikį. Ar nieko kvailesnio nebesugebat sugalvoti ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS