Prancūzijoje mažiausiai 14 oro uostų sulaukė naujų grasinimų susprogdinti bombą | KaunoDiena.lt

PRANCŪZIJOJE MAŽIAUSIAI 14 ORO UOSTŲ SULAUKĖ NAUJŲ GRASINIMŲ SUSPROGDINTI BOMBĄ

  • 2

Mažiausiai 14 Prancūzijos oro uostų ketvirtadienį sulaukė naujų grasinimų susprogdinti bombą, o mažiausiai aštuoni iš jų buvo evakuoti.

Tai naujausi iš per pastarąją savaitę šalį sukrėtusios netikrų pavojaus signalų virtinės.

Trečiadienį dauguma pagrindinių Prancūzijos oro uostų, išskyrus du didžiausius sostinėje, buvo evakuoti gavus grasinimų susprogdinti bombą. Dėl šios priežasties buvo atšaukta mažiausiai 130 skrydžių.

Ketvirtadienį evakuacijos daugiausia vyko mažesniuose oro uostuose, pavyzdžiui, Bresto, Karkasono, Bordo ir Monpeljė.

Civilinės aviacijos administracija DGAC patvirtino, kad gauta grasinimų, tačiau tikslaus jų skaičiaus nenurodė. Keli oro uostai socialinėje žiniasklaidoje taip pat paskelbė žinutes apie evakuaciją ir saugumo pajėgų vykdomus patikrinimus.

Prancūzijoje šiuo metu galioja aukščiausio laipsnio parengtis po išpuolio šalies šiaurės rytuose esančiame Arase, kur čečėnų kilmės vyras peiliu mirtinai subadė mokytoją ir sunkiai sužeidė dar tris suaugusiuosius. Įtariamasis buvo prisiekęs ištikimybę džihadistų judėjimui „Islamo valstybė“.

„Tai rimtas nepatogumas, bet mes visiškai nerizikuojame“, – sakė Bordo-Merinjako oro uosto, kuriame trečiadienį tris valandas vyko evakuacija, atstovas. Dėl to atšaukta keliolika skrydžių.

Trečiadienį socialiniame tinkle „X“ susisiekimo ministras Clement'as Beaune'as (Klemanas Bonas) nurodė, kad „planuojami melagingi pranešimai yra pavojingi ir nepriimtini“, ir pridūrė, kad pažeidėjams gresia dveji metai kalėjimo ir 30 tūkst. eurų bauda.

Pastarosiomis dienomis Luvro muziejus ir Versalio rūmai taip pat sulaukė grasinimų, jie buvo laikinai uždaryti.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Pilietiškas

Niekur Europoje per tuos "įsivežtinius" spalvotuosius nesaugu! Vyt lauk juos, nes jau neramu darosi!

Tfu

Gerieji muslišūdai naudoja teroro taktiką.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS