Prancūzijoje žuvo ugniagesys, gesinęs riaušininkų sukeltus gaisrus | KaunoDiena.lt

PRANCŪZIJOJE ŽUVO UGNIAGESYS, GESINĘS RIAUŠININKŲ SUKELTUS GAISRUS

  • 0

Prancūzų vidaus reikalų ministras pirmadienį pranešė, kad Prancūzijos ugniagesys žuvo bandydamas užgesinti kelis automobilius, padegtus į šiaurę nuo Paryžiaus per riaušes, išprovokuotas paauglio mirties.

24 metų ugniagesys žuvo gesindamas gaisrą požeminėje automobilių stovėjimo aikštelėje į šiaurę nuo sostinės esančiame Senos Sen Deni priemiestyje, sakė vidaus reikalų ministras Geraldas Darmaninas (Žeraldas Darmanenas).

Vidaus reikalų ministerija pridūrė, kad atliekamas tyrimas siekiant nustatyti automobilių gaisrų aplinkybes.

G. Darmaninas aiškiai neįvardijo riaušių kaip gaisrų priežasties ir iš karto nebuvo aišku, ar tai tiesiogiai susiję su beveik savaitę Prancūziją drebinančiu smurtu.

„Praėjusią naktį gesindamas kelis gaisrus Sen Deni žuvo jaunas [ugniagesių] kapralas“, – socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė gynybos ministras Sebastienas Lecornu (Sebastjenas Lekorniu).

Transporto ministras Clement'as Beaune'as (Klemanas Bonas) pridūrė: „Mano mintys su valstybės tarnautojais, kurie dieną ir naktį dirbo, kad vėl būtų ramu.“

Ministerija nurodė, kad policija visoje šalyje per naktį vykusias riaušes sulaikė 157 žmones, daug mažiau nei ankstesnėmis dienomis.

Trys saugumo pajėgų nariai buvo sužeisti. Tai taip pat gerokai mažiau nei ankstesnėmis naktimis.

Protestai šalyje kilo po to, kai antradienį 17-metis Nahelis (Naelis) buvo nušautas policijos per eismo patikrinimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS