Teksase ugniagesiai kovoja su vienu didžiausių visų laikų gamtinių gaisrų | KaunoDiena.lt

TEKSASE UGNIAGESIAI KOVOJA SU VIENU DIDŽIAUSIŲ VISŲ LAIKŲ GAMTINIŲ GAISRŲ

  • 3

Teksaso valstiją siaubiant vienam didžiausių visų laikų gaisrų, ugniagesiai šeštadienį susidūrė su vis sudėtingesnėmis oro sąlygomis.

Pirmadienį prasidėjęs gamtinis gaisras, angliškai vadinamas „Smokehouse Creek“, nusinešė mažiausiai dviejų žmonių gyvybes, išdegino prerijas, numarino galvijus ir sunaikino iki 500 statinių, įskaitant gyvenamuosius namus, Teksaso Panhandlo apygardoje.

Nacionalinė meteorologijos tarnyba Amarile nuo vėlyvo šeštadienio ryto iki sekmadienio vidurnakčio visoje Panhandlo apygardoje paskelbė „raudonąjį“ perspėjimą po to, kai ketvirtadienį lietus ir sniegas leido ugniagesiams suvaldyti dalį gaisro.

„Dėl stipraus vėjo, mažo santykinio oro drėgnumo ir šiltos temperatūros susidarys palankios oro sąlygos sparčiai plisti gaisrui“, – teigiama meteorologijos tarnybos prognozėje.

Šis gamtinis gaisras susijungė su kitu gaisru, perėjo į Oklahomos valstiją ir išdegino daugiau kaip 4 400 kvadratinių kilometrų plotą. Teksaso miškų tarnyba penktadienį pranešė, kad pavyko suvaldyti tik 15 proc. gaisro.

Gaisro priežastis vis dar tiriama, tačiau liepsnas paskatino stiprus vėjas, sausa žolė ir neįprastai šilti orai.

Patvirtinta, kad šią savaitę gaisruose žuvo dvi moterys. Tačiau manoma, kad aukų skaičius gali būti didesnis.

Kovodami su liepsnomis Oklahomoje buvo sužeisti du ugniagesiai.

Pareigūnai ir vietiniai ūkių savininkai mano, kad galėjo žūti tūkstančiai galvijų. 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

AMERIKA KARAIS NAIKINA VALSTYBES...

Gamta jiems keršija ugnimi ir kitokiomis stichinėmis priemonėmis. Gal bent taip bus išgelbėta ši planeta, jeigu Europa, Azija ir Afrika nesugeba patys apsiginti nuo tų teroristų.

o

kas padega jei ne sionsatanystu prisikviesti anunakiniai reptyloidai dar reigans siule gorbiui vienytis pries juos bet alkasas tik numojo ranka nesupratea kad tai nebejuokai tai ka turim visi mato bet supratymas darzelinuko ???

Anonimas

Fasistiniai demokratai specialiai padege nepriklausomybes siekianti Techasa kurio gubernatorius nuvijo federalinius pasieniecius nuo sienos su Meksika ir Techaso Nacionaline Gvardija pereme sienos kontrole kad neyleistu nelegaliu imigrantu miniu is Meksikos. Laisve ir Nepriklausomybe Techaso Valstybei. Laisve VISOMS respublikonu valstybems Mirtis demokratams fasistams ir Washingtono vagiu, zudiku gaujai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS