Kaip atrodys naujosios krepšinio rinktinės rotacija? | KaunoDiena.lt

KAIP ATRODYS NAUJOSIOS KREPŠINIO RINKTINĖS ROTACIJA?

Mantas Kalnietis, Jonas Mačiulis ir Jonas Valančiūnas žaidžia starto penkete. Šį faktą apie Lietuvos rinktinę žino bet kuris kažkiek daugiau krepšiniu besidomintis fanas. Atakuojantys gynėjai ir sunkieji krašto puolėjai starto penkete keitėsi priklausomai nuo to, kas būdavo rinktinėje, bet šie trys vyrai yra rinktinės stuburas pastaruosius 5-6 metus.

O kas bus rinktinės, kuri šią savaitę žais pasaulio čempionato atrankos varžybose, stuburas? Kas apskritai žais šios rinktinės starto penkete? Klausimas, į kurį tikslų atsakymą sužinosime tik rytoj vakare, bet iki tol galime paspėlioti ir savo variantus.

Treneris Dainius Adomaitis ketvirtadienį prieš skrydį į Kosovą užsiminė, kad jis remsis susižaidusiais trejetais. Rinktinėje yra po tris Klaipėdos „Neptūno“ ir Panevėžio „Lietkabelio“ žaidėjus, todėl logiška, kad šie krepšininkai geriausiai jaučia vienas kitą tarpusavyje.

Sprendžiant iš to, kaip rinktinės nariai buvo pasidaliję žalia-balta spalvomis per paskutinę treniruotę Palangoje, galime spėti, kad trys „Neptūno“ žaidėjai mačą pradės starto penkete.

Mindaugas Girdžiūnas, Renaldas Seibutis ir Arnas Butkevičius antrojoje linijoje yra labai logiškas variantas ne tik dėl to, kad jie puikiai pažįsta vienas kitą, bet ir dėl to, ką kiekvienas iš jų duoda atskirai.

R. Seibutis yra vienas labiausiai patyrusių žaidėjų rinktinėje, galintis duoti jai stabilumo bet kurioje akimirkoje ir bet kurioje situacijoje. Esame matę, kaip jis ir perima įžaidėjo funkcijas, jeigu to reikia. M. Girdžiūnas – puikiai D. Adomaičiui pažįstamas žaidėjas, tinkamas ir jo propaguojamam žaidimo stiliui. A. Butkevičius – fantastišką sportinę formą šiuo metu demonstruojantis krepšininkas, antras pagal naudingumą LKL žaidėjas.

Greta jų starto penkete turėtų būti Gediminas Orelikas ir Vaidas Čepukaitis. Jeigu dėl pirmojo didesnių klausimų nekyla, tai antrąjį čia gali pakeisti ir Evaldas Kairys. Tačiau sprendžiant pagal tai, kaip jie buvo pasidaliję treniruotėje, galima spėti, kad būtent V. Čepukaičiui matoma vieta starto penkete. Jį Adomaitis puikiai pažįsta iš darbo Utenos „Juventus“ komandoje laikų.

G. Orelikas (o ne Kšištofas Lavrinovičius) starto penkete taip pat yra labai logiškas pasirinkimas. G. Orelikas gali žaisti daugiau laiko, o Lavrinovičius įneštų taip reikalingos patirties, kylant nuo suolo.

Antrajam penketui turėtų diriguoti Šarūnas Vasiliauskas, šalia jo – Adas Juškevičius. Šie du bendraamžiai kartu rungtyniauja nuo vaikystės, tad rinktinėje nerasite kito tokio tandemo.

Trečioje pozicijoje, kylant nuo suolo, – du solidūs pasirinkimai: Deividas Gailius ir Rokas Giedraitis. Veikiausiai pirmiau kils D. Gailius, tačiau rungtynių eigoje galime juos išvysti ir žaidžiančius kartu. Taip būtų, jeigu rinktinė žaistų žemesniu penketu Kšištofui pasislenkant į vidurio puolėjo poziciją arba šią poziciją užimant R. Kairiui arba V. Čepukaičiui.

Per kelias pozicijas gali žaisti ir Eimantas Bendžius, jau apšilęs kojas praėjusiame Europos čempionate, tačiau visai galimas variantas, kad ir šioje rinktinėje jis bus tik 11-12 žaidėjas.

Abejoju, kad treneriai rizikuotų ir į aikštę mestų du jauniausius krepšininkus – devyniolikmetį Arnoldą Kulboką ir dvidešimtmetį Lauryną Birutį. Šie du žaidėjai gauna neįkainojamos patirties treniruotėse, tačiau net ir rungtynės su Kosovu yra pernelyg didelės vertės, kad jose būtų galima eksperimentuoti.

Mačas su Kosovu bus atrankos į pasaulio čempionatą pradžia. Pradžia tai bus ir naujam Lietuvos rinktinės starto penketui.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS