Kraujingas britų juodasis pudingas – sveikas pasirinkimas? | KaunoDiena.lt

KRAUJINGAS BRITŲ JUODASIS PUDINGAS – SVEIKAS PASIRINKIMAS?

  • 0

Vargu ar kraujinę dešrą primenantis britų juodasis pudingas, kuris daromas iš kiaulės kraujo, lašinių ir avižinių kruopų, galėtų pretenduoti atsidurti Britanijos sveiko maisto parduotuvių lentynose.

Tačiau šis pusryčių valgis, laikomas tikru delikatesu šiaurės vakarų Anglijoje ir Vakarų Midlandse, netikėtai buvo įtrauktas į dietiniais maisto produktais prekiaujančio parduotuvių tinklo „MuscleFood“ sudarytą itin maistingų produktų 2016 metų sąrašą.

Trapi kraujinė dešra, kuri paprastai yra patiekiama su kumpiu ir kiaušiniene, turi daug baltymų, geležies, kalcio ir cinko.

„2015 metais sveika mityba pasiekė naują lygį ir šiemet mes prognozuojame, kad ši tendencija dar stiprės“, – „MuscleFood“ atstovas Darrenas Beale'as (Darenas Bilas), kurį cituoja britų žiniasklaida.

„Įdomu stebėti, kaip keičiasi žmonių mitybos įpročiai, priklausomai nuo naujų madingų žodelių, susijusių su sveika mityba“, – kalbėjo jis.

„Kai kurie maisto produktai, kaip avokadų aliejus arba peruvinė pipirnė, yra populiarūs jau seniai, tačiau kiti, kaip pavyzdžiui grybai ir juodasis pudingas, mums yra tikras netikėtumas“, – sakė D.Beale'as.

Vis tik kai kurie ekspertai abejoja britų kraujinės dešros naudingumu žmogaus sveikatai.

Maisto produktų tyrimų instituto atstovas laikraščiui „The Independent“ nurodė, kad instituto specialistai vengia termino maistingas maistas ir pasisako už gerai subalansuotą dietą.

Pasak jo, juodajame pudinge yra iki 20 proc. riebalų, druskos, jis gana gana kaloringas.

Pernai Pasaulio sveikatos organizacija perspėjo, kad dešrelės, kumpis ir kiti perdirbtos mėsos produktai gali sukelti žarnyno vėžį.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS