R. Dargis: reikėtų daugiau valdžios supratimo, kas yra ekonomika ir kaip ji veikia | KaunoDiena.lt

R. DARGIS: REIKĖTŲ DAUGIAU VALDŽIOS SUPRATIMO, KAS YRA EKONOMIKA IR KAIP JI VEIKIA

Sulėtėjęs ar sustojęs leidimų išdavimas statybų projektams, kurių vertė yra apie 1 mlrd. eurų, sumažina kiek mokesčių gali surinkti valstybė, teigia verslininkas Robertas Dargis. Anot jo, tokios situacijos parodo, kad valdžios institucijoms reikia daugiau supratimo apie ekonomiką.

„Jeigu kalbėsime apie statybų sektorių. Tai šiandien Vilniaus mieste projektai lėtai juda, leidimai sunkiai eina. Manau, kad čia dėl pasikeitimų savivaldybėje ir naujų sistemų. Bet ką tai reiškia? Mes jau senai skaičiavę, kad vienas įdėtas euras į statybas, valstybei grįžta puse euro mokesčiais. Šiandien dienai sustabdyta projektų ir neduota leidimų už kokį milijardą eurų“, – pirmadienį „Žinių radijui“ teigė R. Dargis.

„Manyčiau, kad ko šiandien reikėtų daugiau, tai iš valdžios supratimo, kas yra ta ekonomika ir kaip ji veikia“, – pridūrė jis.

Finansų ministerija vasario pradžioje paskelbė, kad 2024 m. sausio mėnesį valstybės biudžetas ir savivaldybių biudžetai gavo 7,9 proc. mažiau pajamų nei tuo pačiu laikotarpiu 2023 m. Visgi, verslininkas abejoja, kad vien remiantis šiais duomenimis galima daryti prognozes apie likusius 2024 metus.

„Aš nedaryčių į tolį einančių išvadų dėl vien sausio mėnesio. Jis visą laiką būna toks lėtesnis. Po pirmo ketvirčio pamatysime, kaip čia viskas atrodo“, – teigė jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS