Viceministras tikisi, kad LJL jūrininkai tęs darbą laivuose | KaunoDiena.lt

VICEMINISTRAS TIKISI, KAD LJL JŪRININKAI TĘS DARBĄ LAIVUOSE

  • 0

Lietuvos užsienio reikalų viceministras tikisi, kad valstybės gelbėjamos bendrovės „Lietuvos jūrų laivininkystė“ jūrininkai, esantys užsienio uostuose įstrigusiuose laivuose, nebenorės grįžti į Lietuvą ir tęs darbą laivuose. 

„Nežinodami informacijos apie bankroto nutraukimą, didžioji dalis nori grįžti jūreivių, bet manau, kad pranešus apie bankroto nutraukimą, situacija pasikeis kardinaliai“, - penktadienį po pasitarimo per premjerą žurnalistams sakė užsienio reikalų viceministras Neris Germanas.

„Patys jūrininkai - jie turi savo profesiją, turi savo darbą ir jie gyvena iš to. Ir jeigu jiems bus pažadėta, kad tie pinigai bus grąžinti, tai aišku, manau, jie pasiliks, nes ne taip lengva dar kažką jiems surasti“, - pridūrė jis.

Lietuvos konsulai penktadienį susisiekė su Senegale ir Portugalijoje sulaikytais laivais „Raguva“ ir „Voruta“. Pasak URM, „Raguvos“ kapitonas teigė, kad dauguma įgulos narių norėtų vykti namo, laivas aprūpintas vandens, maisto ir kuro atsargomis.

Tu metu „Vorutos“ kapitonas pranešė, kad maisto, vandens ir kuro turinti įgula laivo palikti nenori ir yra pasirengusi pristatyti krovinį į Pusiaujo Gvinėją.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS