Teismas turės iš naujo spręsti ginčą dėl „Tiketos“ įsigijimo sandorio | KaunoDiena.lt

TEISMAS TURĖS IŠ NAUJO SPRĘSTI GINČĄ DĖL „TIKETOS“ ĮSIGIJIMO SANDORIO

Pirmos instancijos teismas turės iš naujo spręsti dėl Estijos bilietų platinimo ir renginių bendrovės „Piletilevi Group“ ir Konkurencijos tarybos ginčo pastarajai neleidus įsigyti 100 proc. Lietuvos bilietų pardavimo įmonės „Tiketa“ akcijų.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) rugpjūčio 23 dieną patenkino tarybos skundą dėl Vilniaus apygardos administracinio teismo (VAAT) birželį priimto sprendimo sustabdyti bylą dėl pranešimo tarybai apie sandorį ir perdavė ją šiam teismui nagrinėti iš naujo.

„Pirmosios instancijos teismas tinkamai nemotyvavo nutarties“, – rašoma LVAT nutartyje.

„Piletilevi“ VAAT skundė tarybos 2022 metų vasario nutarimą, jog pranešimas apie sandorį neatitiko reikalavimų. VAAT sustabdė bylos nagrinėjimą, nes nepaisant to, kad „Piletilevi“ šalino trūkumus, jų teisėtumas kitoje byloje dar nėra išnagrinėtas.

„Piletilevi Group“ teismui yra apskundusi ir Konkurencijos tarybos 2022 metų birželio sprendimą, kuriuo ji neleido įsigyti 100 proc. „Tiketos“ akcijų, nors įmonės sandorį sudarė dar 2021 metų liepą.

Taryba tuomet teigė nustačiusi, kad dėl sandorio buvo apribota konkurencija renginių bilietų platinimo rinkoje ir įpareigojo sandorio šalis atkurti iki tol buvusią padėtį arba pašalinti sandorio pasekmes.

Pasak tarybos, kadangi susijungė dvi didžiausios bilietų platinimo bendrovės ir artimiausios konkurentės – „Nacionalinis bilietų platintojas“, kuriam priklauso bilietų platinimo tinklas bilietai.lt. ir „Tiketa“, valdanti svetainę tiketa.lt, – nustatyta, kad renginių organizatoriai po sandorio turi ribotas galimybes pakeisti paslaugos tiekėją arba dėl to patirtų didelių išlaidų.

Tarybos vertinimu, abi įmonės jau dabar aptarnauja daugiausiai renginių organizatorių, palyginti su kitais bilietų platintojais, todėl ir toliau turės pranašumą prieš konkurentus – garantuotas didesnes pajamas, finansinę galią ir didesnes galimybes plėstis, maža to, bus apsunkintos kitų įmonių galimybės patekti į rinką.

Kadangi „Tiketos“ pajamos 2020 metais nesiekė 2 mln. eurų, „Piletilevi Group“ neprivalėjo pranešti apie sandorį, tačiau taryba nusprendė savo iniciatyva jį nagrinėti, nes kilo įtarimų dėl konkurencijos ribojimo rinkoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Ar tai dėl Tiketa ir Bilietai lt pelnų ir reklamos

Yra slepiami autobusų ir traukinių tvarkaraščiai? Ir apie juos gali sužinoti tik per šitas bilietų pardavimo kompanijas, kas savaime automatiškai yra jų reklama.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS