Teismas atmetė G. Janušo skundą: lieka kaltas dėl nepilnametės tvirkinimo | KaunoDiena.lt

TEISMAS ATMETĖ G. JANUŠO SKUNDĄ: LIEKA KALTAS DĖL NEPILNAMETĖS TVIRKINIMO

Vilniaus apygardos teismas, apeliacine tvarka išnagrinėjęs muzikos atlikėjo Gaudento Jaunušo bylą, antradienį paskelbė atmetantis nuteistojo skundą. G. Janušas lieka kaltas dėl nepilnametės tvirkinimo.

„Eurovizijos“ atrankose išgarsėjęs muzikos atlikėjas G. Janušas apeliacine tvarka buvo apskundęs pirmos instancijos teismo sprendimą, kuriuo jis pripažintas kaltu dėl nepilnametės tvirkinimo. Skundu, Eltos žiniomis, muzikos atlikėjas prašė teismo jo išteisinimo.

Vilniaus apygardos teismo teisėjų kolegija, išnagrinėjusi šį skundą, jį atmetė.

„Nuteistojo skundą teismas nutarė atmesti“, – paskelbė bylą nagrinėjusios teisėjų kolegijos narė, teisėja Ugnė Gailiūnienė.

Šiuo sprendimu paliktas galioti pirmosios instancijos apkaltinamasis teismo sprendimas, kuriuo G. Janušas buvo pripažintas kaltu dėl nepilnametės tvirkinimo.

Kadangi šioje byloje nagrinėtos su seksualiniu nusikaltimu prieš nepilnametį asmenį susijusios aplinkybės, plačiau Vilniaus apygardos teismo sprendimas komentuojamas nebuvo. Teismas bylą nagrinėjo uždaruose posėdžiuose.

Apeliacinės instancijos teismo sprendimas įsigalioja iš karto. Jis kasacine tvarka gali būti skundžiamas Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

ELTA primena, kad Vilniaus miesto apylinkės teismas 2023 m. lapkričio 9 d. muzikos atlikėją G. Janušą pripažino kaltu dėl jaunesnio nei 16 metų asmens tvirkinimo ir dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo.

Teismas vyrui skyrė 2 metų laisvės apribojimo bausmę, įpareigojant jį būti gyvenamojoje vietoje nuo 23 val. iki 6 val. Teismo sprendimu iš G. Janušo atimta teisė savanoriauti vaiko teisių apsaugos, vaikų priežiūros paslaugas teikiančiose įstaigose, taip pat dirbti darbą kitose įstaigose ar įmonėse, jeigu šis darbas susijęs su vaikų auklėjimu, mokymu, priežiūra.

Teismas nusprendė iš G. Janušo nukentėjusiajai nepilnametei priteisti 3 tūkst. eurų neturtinei žalai atlyginti, taip pat 820 eurų valstybės garantuojamos teisinės pagalbos tarnybai už nukentėjusiajai skirtą advokatę.

Eltos žiniomis, G. Janušas neigia jam pateiktus kaltinimus.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Kas pasakys kad tokie teisejai

Neskatina pedofilu veiksmu??kaip ir kitu banditu,kuriuos del visiem zinomu priezasciu,paleidzia i laisve??ar neturetu tokie niekalai teisejai,sedeti kalejimuose.kiek tai tesis??

Budelis

Košmaras. Į cypę ir kuo greičiau.

Tadas

O tai kur bartusevicius? O kur kreivys pisantis visus lietuvos zmones?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS