Receptai
-
Imbieriniai sausainiai – artėjančių švenčių simbolis (receptas)
Kai namai pakvimpa viliojančiu imbiero aromatu, apima pakili Kalėdų nuotaika. Tad kol neįsibėgėjo Kalėdų karštinė, raskite laiko su va...
Antrosios knygos „Ant medinės lentelės“ pristatyme – žinomiausios gero maisto gerbėjos 2
„Per ketverius metus daug kas pasikeitė, iš merginos tapau jauna moterimi, susilaukiau sūnaus, subrendau, bet viena nepasikeitė &ndash...
Žvarbų rudenį – „laimės maistas“ 1
Jei atėjus tamsiam ir šaltam sezonui jaučiate, kad vis dažniau esate prastos nuotaikos, tai gali būti pirmasis signalas, kad metas perži...
Maisto gaminimo gudrybės, naudingos piniginei, laikui ir sveikatai 4
Norint pagaminti gardų ir sotų patiekalą nebūtinas ilgas ingredientų sąrašas. Kaip pagaminti pietus ar vakarienę vos iš kelių pr...
Svarbiausi pasirinkimai prieskonių lentynoje
Nesvarbu, esate vegetaras ar valgote mėsą, mėgstate riebiau ar lengvą maistą, bet kurio patiekalo gamybą palengvinti ir patobulinti gali tinkama...
Maisto tinklaraštininkė: daržovės visada bus populiarios (receptai)
„Kai tingisi eiti į parduotuvę, o pilvas gurgia, tenka suktis ir gaminti iš šaldytuve esančių likučių. Tada ir išeina...
Rudeninių moliūgų dovanos – visiems metams (receptai) 1
Daržuose geltonuojantys pūstašoniai moliūgai – rudens simbolis. Artėjant Helovinui jie virsta išskaptuotais personažais. Ta...
„Saulėtos virtuvės“ autorė: mano meilės kalba yra pyragai
„Niekada „Saulėta virtuvė“ man nebuvo vien tik apie saulę danguje, labiau ji apie jausmą, kurį puoselėju namams ir virtuvei. A...
Obuoliai užkariavo virtuves: ką iš jų pasigaminti?
Auksakalių, spaustuvininkų, stiklių ir prekybininkų tradicijomis garsėjantis Vilniaus Stiklo kvartalas šį rudenį dedikuoja obuoliams. Tr...
S. Lileikienė: mitas, kad veganiška mityba yra nuobodi 7
„Nors jau ketverius metus maitinuosi veganiškai, vis dar atrandu daugybę neišbandytų receptų ir neragautų patiekalų“, &...
Konservavimas padeda taupyti laiką ir jėgas (receptai) 4
Kaip atsipalaiduoja kasdien atsakingą advokatės darbą dirbanti Viktorija Čivilytė? Gal daug kam pasirodys keista, tačiau – konservuodama. ...
Sūdymas – primirštas, bet puikus būdas ruošti atsargas 4
Vienas seniausių ir patikimiausių atsargų žiemai ruošimo būdų yra sūdymas. Tačiau Lietuvoje, kaip ir visame Vakarų pasaulyje, jis ka...
Penki būdai mitybą namie paversti tvaresne 1
Netvarus maisto vartojimas sudaro apie 17 proc. kiekvieno namų ūkio ekologinio pėdsako. Siekiant tvaresnės – aplinką labiau tausojančios &...
Kai obelys linksta nuo vaisių: pasakiški kepti obuoliai su migdolais
Pasirodo, angliškas posakis „Vienas obuolys per dieną sveiką padaro kiekvieną“ nėra mitas. Obuoliai yra vienas sveikiausių vai...
Nori – gali atrasti: cukinijų kepsneliai su avinžirnių miltais 1
Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius ...
L. Radzevičienė: raugintas agurkas man yra tobulas maistas 5
Žurnalisto, keliautojo, „Pasaulio puodų“ virtuvės įkūrėjo Vytaro Radzevičiaus žmona Laisvė Radzevičienė – ne tik žinoma ...
D. Perveneckaitė: savo virtuvės šefu gali būti kiekvienas 2
Daina ir Justė Perveneckaitės – devyniolikos ir penkiolikos metų sesės, besisukančios virtuvėje ir socialiniuose tinkluose. Dalytis recept...
Žaismingos vaišės mokyklinukui
Vieni išrankiausių valgytojų – vaikai. Ruošiant užkandžius į mokyklą tėvams tenka gerokai pasukti galvą, ką ne tik sveiko...
Augaliniai pietūs – sočiai ir lengvai: pasigaminkite salotas su kruopomis 3
Klysta sakantys, kad nuo salotų sotus nebūsi, nes viskas priklauso nuo į salotų dubenį dedamų ingredientų. Pavyzdžiui, anksčiau laikytos pras...
Cukinijos – rugpjūčio derliaus pirmūnės: kodėl jas verta įtraukti į valgiaraštį?
Tarp visų rugpjūčio sodo gėrybių kone daugiausiai aplodismentų susižerti galėtų cukinija. Nors daugelis augintojų kartais nebežino, kokiame...
Įminta didžioji mįslė: kaip pjaustyti svogūnus, kad neašarotų akys 3
Be svogūnų neįsivaizduojami daugelis patiekalų: jie dedami į sriubas, troškinius, karius, svogūnais gardinamos salotos, užtepėles, mės...
Šefas K. Krivickas: barbekiu – ne gaminimo, o gyvenimo būdas 11
Vasara – metas, kai visi – mokantys, ir nemokantys, mėgėjai ir profesionalai – kepa ant kepsninių, grilių ir kitokios įrangos. ...
Bandelės gali būti sveikatai palankios!
Šviežiai iškeptų bandelių kvapas suviliotų bemaž kiekvieną. O kur dar purus ir minkštas vidus, traški plutelė... Ta...
Užsišaldę uogų ne tik pasiruošite šaltajam sezonui, bet ir sutaupysite
Vidurvasaris – pats uogų derliaus pikas, tad jų ne tik miške, bet ir soduose dabar daugiausia. Norintiems sutaupyti sezoniškum...
Sveikesni ir greičiau paruošiami balandėliai su grikiais – tokių dar nesate ragavę! 3
Balandėliai – tradicinis, lietuvių itin mėgstamas patiekalas. Kiauliena, ryžiai, bulvės, sotus padažas. O kur dar daug darbo reikalaujanti...
Konservavimo sezono pradžia: naudingi patarimai ir trys netradiciniai receptai
Vasarą ne tik mėgaujamės šviežiomis sodo ir daržo gėrybėmis, bet ir jas pradedame ruošti žiemai. Ir nors iš pažiūros ko...
Nori – gali atrasti: tofinienė 2
Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius ...
Lašišos pjausniai: gaminkite kapotinį, derinkite su šviežiais vaisiais ir keptomis daržovėmis 1
Visi žinome – žuvies patiekalus valgyti būtina. Juolab kad juose gausu vitaminų, mineralų bei maistinių medžiagų, kurios itin svarbios s...
Kultūrizmo čempionė pasidalijo purių ir sočių veganiškų varškėčių receptu 4
Sveikos mitybos entuziastai visame pasaulyje vis dažniau pasuka augalinės mitybos keliu, ji sparčiai populiarėja ir Lietuvoje. „Vasarą vega...
Šokoladas – ne tik desertams: trys receptai, kur pasitelkti šį slaptąjį ingredientą 1
Šokoladas aitriųjų paprikų troškinyje su jautiena? Iš pirmo žvilgsnio toks derinys gali atrodyti abejotinas, tačiau š...