„Pakrantė LIVE“ scenoje skambės „Baltojo kiro“ ir Giedrės dainos | KaunoDiena.lt

„PAKRANTĖ LIVE“ SCENOJE SKAMBĖS „BALTOJO KIRO“ IR GIEDRĖS DAINOS

Nauja koncertinė vieta – „Pakrantė“ – tęsia gyvos muzikos koncertų seriją. Šio savaitgalio svečiai – publikos numylėtinis „Baltasis kiras“ ir charizmatiškoji Giedrė Kilčiauskienė.

Nauja pramogų erdvė

Tris mėnesius trukę karantino suvaržymai sužadino kultūrinio veiksmo alkį. Žmonės koncertus rengė balkonuose arba tiesiai iš jų, savo kiemuose, stebėjo žinomų šalies atlikėjų pasirodymus. Šokis, teatras kėlėsi į miesto gatves ir skersgatvius, o „Žalgirio“ arenos kaimynystėje trumpam buvo išdygęs ir kino teatras. Tiesa, jau nuo praėjusios savaitės šioje vietoje įsikūrė ir pirmuosius lankytojus į vieną vietą subūrė nauja pramogų erdvė – „Pakrantė“.

Kiekvieną ketvirtadienį, penktadienį ir šeštadienį šalia „Žalgirio“ arenos kauniečiai rinksis skaniai pavalgyti, pabendrauti ir pasimėgauti gyva muzika „Pakrantė LIVE“ koncertų cikle. Birželio 6-ąją Nemuno saloje vasaros šėlsmo pradžią skelbė „Saulės kliošas“, o jau ryt – penktadienį – „Pakrantės“ scenoje susirinkusiuosius sveikins dar viena gerai žinoma ir publikos mylima grupė.

Dainos prie Nemuno

Visai neseniai sparnus apšilęs klube „Tamsta“, Vilniuje, „Baltasis kiras“ ruošiasi skrydžiui į Kauną. Grupės siela Tautvydas Paulius Augustinas neabejojo, kad penktadienį Kauno publika nusimes karantininę baimę ir išsilaisvins sulig pirmaisiais muzikos skambesiais.

„Džiaugiuosi, kad grosime ant Nemuno kranto. Man Lietuvos upės išvis patinka, todėl ir albumą pavadinome „Tekančiom upėm“. Tegul jos ir toliau vingiuoja per gyvenimą“, – svarbiausias grupės „kiras“ žadėjo, kad kauniečiai vakaro metu išgirs ne tik naujus kūrinius, bet ir legendines dainas, pačių didžiausių niurzgų veiduose išraitančias šypsenas.

Reikia išnaudoti laiką, kurį dabar turime. Niekas nežino, kada vėl gali būti atnaujinti suvaržymai.

Paklaustas, ar vakaro metu lūpytes merksime į pomidorų padažą, Tautvydas šypsodamasis raitė ūsą. Kam spėlioti? Geriau ateiti.

„Reikia išnaudoti laiką, kurį dabar turime. Niekas nežino, kada vėl gali būti atnaujinti suvaržymai“, – miestiečius, dar nesuplanavusius penktadienio vakaro, „Baltasis kiras“ kvietė šventei Nemuno saloje.

Koncertavo automobiliams

Tuo metu šeštadienį „Pakrantės“ scenoje karaliaus G. Kilčiauskienė. Kauno publikai ji paruošė programą „Nuolat pildoma“, kurioje bus ir perdarytų „Empti“ dainų, ir šis tas iš „Pieno lazerių“, ir naujas kūrinys „Užgis iki vestuvių“, kurį publika spėjo labai pamėgti. Giedrės pasirodymas Kaune – ne pirmasis karantino metu. Balandžio pabaigoje savo gyvu pasirodymu ji pradėjo „Drive In Live“ ciklą Paluknio aerodrome.

„Užlipu ant scenos ir negirdžiu jokio publikos šaršalo. Kojos per kelius linksta, galvoju, bus šakės. Pasakiau „labas vakaras“ ir daugiau jokių ženklų nereikėjo. Žmonės paleido garsinius mašinų signalus ir ėmė junginėti šviesas, – atlikėja šypsojosi, kad savo potyrių bagažą papildžiusi dar vienu. – Kur smagiausia koncertuoti? Išties, erdvė nėra svarbu. Svarbiausia – publika, o manoji visada labai faina.“

Prieš šio savaitgalio koncertą Kaune Giedrė peržiūrėjo vaizdo įrašą su „Saulės kliošo“ pasirodymu. Po pastarojo atlikėjai liko patys geriausi įspūdžiai, todėl ji su nekantrumu laukia savojo išėjimo į „Pakrantės“ sceną.

„Erdvės daug, todėl muzika galės plačiai pasklisti po visą salą“, – su melomanais nekantravo susitikti atlikėja.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

kakadu

Kiras labai fainas, bet vieta prasta. Netraukia ten, ir tiek.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS