Dviračių žygiu paminėjo S. Dariaus ir S. Girėno skrydį | KaunoDiena.lt

DVIRAČIŲ ŽYGIU PAMINĖJO S. DARIAUS IR S. GIRĖNO SKRYDĮ

Sekmadienį Aleksote surengtas kasmetinis, jau 18-asis, dviračių žygis Stepono Dariaus ir Stasio Girėno skrydžiui per Atlantą atminti. Žygio dalyviai Linksmadvaryje prie tvenkinio atidengė naują tautodailininko Algimanto Kuliešos paminklinį akmenį, apžiūrėjo Aleksoto parką ir išbandė naujus dviračių takus. Šiemet žygyje dalyvavo net 110 žmonių.

Dalyvių registracija prasidėjo 9 ryto, o kad ji neprailgtų, dviratininkai galėjo apšilti prieš žygį, pravažiuodami trumputę trasą, kurią sudarė lenta, kūgiai ir vadinamieji "krokodilo dantys". Entuziastingą pasiruošimo nuotaiką palaikė fone skambančios dainos apie Aleksotą, dangų ir lėktuvus. Į dviračių žygio dalyvius kreipėsi Aleksoto bendruomenės pirmininkė Steputė Račkauskienė, o sėkmingiausiai įveikusiems apšilimo trasą įteikė medalius. Susirinkusiuosius į legendiniams lakūnams skirtą žygį pasveikino ir Aleksoto seniūnė Liukrecija Navickienė.

Prieš pat dviračių žygio startą jo dalyviai Aviatorių memoriale prie S.Dariaus ir S.Girėno aerodromo pagerbė mirusiuosius ir žuvusiuosius tylos minute ir pajudėjo Veiverių gatvės dviračių taku. Kadangi maršrutas tęsėsi judriomis miesto gatvėmis, dviratininkus lydėjo tiek policijos, tiek greitosios pagalbos ekipažai, kuriems kaip padėka buvo įteikti Aleksoto bendruomenės puodeliai.

Pirmasis žygio sustojimas – medžio drožėjo ir tautodailininko A.Kuliešos paminklinio akmens, skirto S.Dariui ir S.Girėnui atminti, atidengimas. Vėliau stota prie Aleksoto apžvalgos aikštelės. Ten buvo galima išgirsti kelias legendas, istorijas apie ryšius su Japonija.

Kitas aplankytas objektas – S.Dariaus namas, kuriame gyveno ne tik jis, bet ir lakūnas aviakonstruktorius Antanas Gustaitis. Iš čia žygio dalyviai mynė į Aleksoto parką, kur reikėjo pasivaržyti protmūšyje "Aleksotas", tinklinio turnyre, raidžių žaidime. Mažieji dviračių žygio dalyviai galėjo išbandyti jėgas piešinių konkurse.

Iš viso numynus apie 12 km dviratininkai grižo ten, kur viską pradėjo – prie Aleksoto seniūnijos, bet tuo žygis nesibaigė. Viena iš žygio dalyvių Joana surengė mankštą – šokį su dviračiais. Taip pat buvo apdovanojami tinklinio, protmūšio ir visų kitų žaidimų nugalėtojai. Po apdovanojimų ir padėkų dalyvių laukė karšta košė. Žygis baigėsi taip pat, kaip ir prasidėjo, – su linksma muzika ir gera nuotaika.

"Idėja tokį žygį rengti kilo dėl to, kad būtent iš liepos 16 d. į 17 d. čia, Aleksoto aerodrome, turėjo nusileisti "Lituanica". Deja, "Lituanica" sudužo ir tikslo nepasiekė. Minėdami šį legendinių lakūnų Stepono Dariaus ir Stasio Girėno skrydį, kasmet organizuojame dviračių žygius. Jie prasidėjo, kad pažintume Aleksotą, vietas, susijusias su lakūnu Steponu Dariumi, kuris čia gyveno, dirbo, ir kurio sklypas yra čia", – apie žygio idėją pasakojo Aleksoto seniūnė L.Navickienė.

GALERIJA

  • Dviračių žygiu paminėjo S. Dariaus ir S. Girėno skrydį
  • Dviračių žygiu paminėjo S. Dariaus ir S. Girėno skrydį
  • Dviračių žygiu paminėjo S. Dariaus ir S. Girėno skrydį
  • Dviračių žygiu paminėjo S. Dariaus ir S. Girėno skrydį
  • Dviračių žygiu paminėjo S. Dariaus ir S. Girėno skrydį
A. Čepurnaitės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS