Kaunas ruošiasi turizmo sezonui | KaunoDiena.lt

KAUNAS RUOŠIASI TURIZMO SEZONUI

Kauno marių ledo sukaustyti laivai jau kurį laiką ruošiami artėjančiam turizmo sezonui: atnaujinamos keleivių salės, keičiamas apšvietimas, įrengiamos naujos erdvės.

Atšilus orams beliks nudažyti laivus ir šie bus paruošti kelionėms vandeniu. Laivo kapitonas neabejoja, kad tokios kelionės šiemet bus dar populiaresnės.

„Keleivių – nemažai. Ypač pasitvirtino bandomieji reisai į Birštoną, taip pat į Rumšiškes“, – tikina kapitonas Rimantas Mažukna.

Pernai 4 valandų bandomieji maršrutai iš Kauno į Birštoną sulaukė didelio susidomėjimo, todėl šiemet jų bus siūloma dvigubai daugiau.

Dar viena naujiena – reguliarus reisas Kaune – Nemunu ir Nerimi. Pasak turizmo informacijos centro, upių turizmu labai domisi švedai, lenkai, latviai. Tačiau daugiausiai turistų tikimasi, kaip įprasta, atvyks iš Vokietijos, Italijos, Prancūzijos ir Ispanijos.

„Skaičiuojame pagal tai, kad yra naujų pigių skrydžių reisai, todėl turistų kilimą prognozuočiau iki 20 proc.“, – mano Kauno turizmo informacijos centro direktorius Sigitas Sidaravičius.

Iš Kauno laivu jau kelerius metus galima pasiekti Kulautuvą, šiuos maršrutu bus plaukiama ir šiemet.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

dj

O kaip marrutas Kaunas Nida Klaipėda? Juk prieš II pasailinį karą Nemunas knibždėjo nuo laivų laivelių,keleivinių ir krovininių.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS