Kauno centre neliks Klinikinės ligoninės? | KaunoDiena.lt

KAUNO CENTRE NELIKS KLINIKINĖS LIGONINĖS?

Kauno savivaldybė iš miesto centre esančių patalpų svarsto iškraustyti Klinikinę ligoninę.

Savivaldybei priklausantis turtas esą naudojamas neefektyviai, todėl norima jį atsiimti. Ligoninės administracija sako iš savivaldybės nėra gavusi skundų ar raginimų išsikraustyti, be to, neturi patalpų kur galėtų perkelti ir teikti gydymo paslaugas.

Kauno savivaldybės administracija apsižiūrėjo, kad pačiame centre veikiančios Klinikinės ligoninės vadovai esą neefektyviai naudoja miestui priklausančias patalpas.

„Pasižiūrėjus šiai dienai į patalpų esančių Laisvės alėjoje ir Gedimino gatvės visame kvartale būklę ir panaudojimą aiškiai matosi, kad didelė dalis patalpų yra apleistos, užkaltom durim ir nenaudojamos. Jeigu jos nenaudojamos, tai reikia grąžint savivaldybei, ir mes rasim, kaip panaudot. Parduosim, nežinau, įrengsim mokyklą, darželį polikliniką ar dar kažką“, – sakė Kauno savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas.

Didelė dalis patalpų yra apleistos, užkaltom durim ir nenaudojamos.

Nuo pat 1908 metų šiuose pastatuose veikė Raudonojo kryžiaus ligoninė. Daugiau nei per šimtmetį gydymo įstaiga ne kartą keitė pavadinimą.

„Kad galėtume perkelti dabar funkcionuojančią ligoninę su tokia paslaugų kokybe, kokia yra teikiama šičia, tikrai neturime tokių patalpų šiai dienai. Kol neturim savivaldybės jokių dokumentų, mes negalim spekuliuot ir sakyt, kad štai kažkas. Staigūs perversmai būtų. Šiaip struktūrinių pokyčių personale taip pat nėra numatyta, o personalo sudėtį deriname su LSMU ir Sveikatos ministerija. Šiuo metu ligoninė dirba pagal numatytą tvarką kaip ir anksčiau“, – kalbėjo Kauno klinikinės ligoninės komunikacijos specialistas Saulius Tvirbutas.

Klinikinė ligoninė miesto centre esančius pastatus valdo panaudos pagrindais, pagal su savivaldybe sudarytą sutartį – iki 2028 metų gruodžio. Administracijos direktorius žada inicijuoti ligoninės steigėjų ir savivaldybės susitikimus, kuriuose bus aptartos perspektyvos.

„Pirmiausiai mes nesame steigėjai tos ligoninės. Ligoninės steigėjai – sveikatos ministerija ir LSMU. Tai tikėtina, kad mes būsim kaip ir to proceso akseleratoriai, o toliau kartu ieškosime sprendinių, ar kažkokios funkcijos galėtų persikelti, na, galbūt Klinikos jas galėtų paimt. Kažkuri dalis galėtų persikelti į Josvainių gatvę. Aš manau, kad tam tiesiog reikia spyrio į užpakalį, kad kažkas pradėtų judėt“, – svarstė G. Petrauskas.

Savivaldybės administracija neslepia norinti atsikratyti miestui priklausančio apleisto turto. Vien liepą įvyko keliolika aukcionų, kuriuose parduotas savivaldybės funkcijoms vykdyti nereikalingas turtas.

Rašyti komentarą
Komentarai (67)

tęsiasi

tęsiasi proto nereikalaujantis procesas kuris vadinamas išparceliavimu

Anonimas

taigi Siauliu gatvej kiek griuvesiu--ten tegul restauruoja ir kuriasi .....

Anonimas

Kodėl miesto darkytojai, oi atsiprašau, tvarkytojai, nemato apšepusių Gertrūdos g. pastatų? Ligoninė jiems užkliuvo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS