Sargėnuose – netinkamas elgesys su keturkoju? | KaunoDiena.lt

SARGĖNUOSE – NETINKAMAS ELGESYS SU KETURKOJU?

Pagalbos šauksmas iš Sargėnų – vieno Pienių gatvėje esančio nuosavo namo kieme, kaip teigia portalo kauno.diena.lt skaitytoja, netinkamomis sąlygomis jau kurį laiką laikomas šuo.

Anot moters, ilgaplaukis vokiečių aviganis jau maždaug mėnesį trumpu pavadžiu pririštas prie tvoros. Šalia nėra nei būdos, nei kokio nors gulto, ant kurio keturkojis galėtų įsitaisyti. Visas kiemas klotas trinkelėmis, o keli metrai iki tvoros – žolė. Ją, anot sunerimusios kaunietės, per kelias savaites šunelis tiek ištrypė, kad ištisą parą stovi ant šaltos žemės, kuri nuo lietaus virsta didele purvo bala.

„Šalia numestos kažkokios nenaudojamos lentos. Galėtų bent jas atremti į tvorą, kad šuo turėtų šiokią tokią pastogę“, – Vita (vardas pakeistas), su portalo redakcija pasidalijusi ir nuotrauka, stebėjosi šeimininkų beširdiškumu. 

Nors namo, kurio kieme pririštas šuo, gyventojų moteris nematė, neabejojo, kad pastarieji niekur neišvykę. Kelis vakarus iš eilės važiavusi pro namą, languose ji esą pastebėjo degančią šviesą.

„Vidun nedrįsau eiti. Žmogus žmogui nelygus“, – matydama, kaip elgiasi su savo augintiniu, Vita bijojo prognozuoti, kaip šeimininkai pasitiktų ją, besibeldžiančią į duris ir klausiančią, kodėl šie neprižiūri savo šuns.

Jokio indo maistui ar vandeniui moteris prie pririšto vokiečių aviganio taip pat nepastebėjo. Tik kelis kartus matė, kaip kaulus ar mėsos gabaliukus per tvorą jam metė praeiviai. Drebantis, sustiręs ir purvu aplipęs šuo esą nepalieka abejingų.

„Pati turiu šunį namuose, todėl negaliu ramiai žiūrėti į tą vargšelį kieme. Jau kreipiausi į kelias prieglaudas, bet jos bejėgės šiuo klausimu. Liepė skambinti  į valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą“, – tai, anot pašnekovės, ji ir padarė. Minėtos tarnybos pareigūnai esą pranešė, kad per dvidešimt dienų duos atsakymą.

„Įdomu, ar per nurodytą terminą jie jau kažką padarys ar tik susisieks su manimi?“, – Vita nerimavo, kad artėjant šalčiams, kiekviena diena šuneliui gali būti pražūtinga.

Sekmadienio rytą portalo skaitytojai pranešė, kad minėtoje vietoje keturkojo jau nematyti nuo šeštadienio vakaro. „Tikimės, kad nieko blogo jam nepadarė“, – vylėsi jie.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) primena, kad dėl gyvūnų gerovės pažeidimų, kai gyvūnas laikomas netinkamomis sąlygomis, neturi galimybės pasislėpti nuo nepalankių klimato sąlygų, sulysęs, kenčia alkį ar troškulį, kenčia nuo sužalojimų, ligų ir panašiai,  reikia kreiptis į teritorinius VMVT padalinius, visą parą veikiančiu nemokamu telefono numeriu 8 800 40 403,   internete – užpildžius elektroninę pranešimo formą. Savivaldybių teritorijose gyvūnų laikymo taisykles nustato ir kontroliuoja, kaip jos įgyvendinamos – savivaldybių administracijos, todėl dėl pažeidimų  reikia kreiptis į atitinkamą savivaldybę.

Gairės: apleistas šuo, netinkamas elgesys su gyvūnais, skaitytojo naujiena, Sargėnai
Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Siaubas

Kaimieciai nevertina gyvunu, tokia jau pas juos pasauleziura. Gudus bukaprociai.

Kodėl?

Tai kodėl šių šunelių kankintoje nuotraukų nėra?Jie turėtų būti demonstruojami ant kiekvieno stulpo,kad žmonės juos matytų ir galėtų pasisaugoti,nes tai nėra žmonės.

Nepatogus

Žiūrint į tą nuotraukytę ir idiotas turėtu pasveikti,nes jinai sako,visi turim teisę į gyvenimą,matykim tą gyvenimą ir duokime gyventi kitiems!!!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS