Mįslingas šūvis Kauno daugiabutyje: kaimynai netiki oficialia versija | KaunoDiena.lt

MĮSLINGAS ŠŪVIS KAUNO DAUGIABUTYJE: KAIMYNAI NETIKI OFICIALIA VERSIJA

Kovo 11-osios gatvės daugiabučio, kuriame trečiadienio pavakare įvyko tragedija, gyventojai netiki, kad jų 48-erių metų kaimynas R.M. galėjo nušauti savo 33 metų sugėrovą. Niekas iš jų tuo metu negirdėjo jokio įtartino triukšmo. O telefonu 112 apie nelaimę pranešė pats R.M.

Tiesa, skambindamas apie 16 val. į Bendrąjį pagalbos centrą, jis dėl girtumo nelabai sugebėjo paaiškinti – ar pats nušovė kaimyną, su kuriuo girtavo, ar šis nusišovė.

Tačiau policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl nužudymo. R.M. po įvykio nustatytas sunkus girtumas – 3,95 promilės alkoholio.

Teigiama, kad įvykio vietoje rastas R.M. priklausantis pistoletas "Makarov". Nustatyta, kad jam buvo išduotas leidimas laikyti tokio modelio ginklą savigynai. Tačiau girtauti atsinešus ginklą – jau grubus jo laikymo taisyklių pažeidimas.

Kaimynų teigimu, R.M. dirba apsaugoje. Bent taip jiems teigė R.M. žmona, teiraujantis, kur kartkartėmis dingsta jos vyras. Ši pasakojo apie jo tarnybą, vadindama ją konvojumi.

Anot kaimynų, R.M. tėvas bei uošvis – buvę policininkai. Tėvas, kurio bute šiuo metu gyvena R.M., dirbo Kauno Panemunės policijos komisariate.

Tragiškai žuvęs viengungis kaimynas, namo gyventojų teigimu, niekur nedirbo. Ir jeigu pradėdavo gerti, tai užsikabindavo ilgam. Yra tekę kviesti ir ugniagesius, kai jis neblaivus užmigdavo, pamiršęs ant viryklės užkaistą puodą.

Šį nuo paauglystės girtaujantį jauną vyrą, anot kaimynų, išlaikė motina. Tragedijos metu ji buvo išvykusi į Londoną – aplankyti ten gyvenančio jauniausio sūnaus. O kartu gyvenanti jos dukra, velionio sesuo, tragedijos metu buvo darbe – ne per toliausiai esančiame prekybos centre. Pasklidus žiniai apie nelaimę, ji parbėgo į namus raudodama.

Kaimynai neatmeta, kad jos brolis pats galėjo išprovokuoti nelaimę. Anot pašnekovų, išgėręs jis būdavo agresyvus. Yra terorizavęs ir kartu gyvenusį dėdę, ir močiutę.

Kas iš tikrųjų įvyko girtaujančių kaimynų užstalėje, tikimasi sužinoti per R.M. apklausą. Iš karto po įvykio su juo dėl girtumo buvo sunku susišnekėti. Apklausa planuojama ketvirtadienį po pietų.

Kauno penkiaukščio, kuriame įvyko tragedija, gyventojai, mena, kad toje pačioje laiptinėje prieš maždaug dešimt metų jau nusišovė vienas kaimynas. Tai įvyko per konfliktą su žmona, į kurios gyvybę jis taip pat kėsinosi. Tačiau jai pabėgus, jis nusišovė.

GALERIJA

  • Mįslingas šūvis Kauno daugiabutyje: kaimynai netiki oficialia versija
  • Mįslingas šūvis Kauno daugiabutyje: kaimynai netiki oficialia versija
  • Mįslingas šūvis Kauno daugiabutyje: kaimynai netiki oficialia versija
Tomo Raginos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS