Neeilinis trileris Kovo 11-osios gatvėje | KaunoDiena.lt

NEEILINIS TRILERIS KOVO 11-OSIOS GATVĖJE

Tai, kas neseniai vyko prie "Girstučio", priminė filmą. Į dviejų vyrų konfliktą įsikišusios dvi moterys žaibiškai viską išsprendė: vieną nuginkluodamos, kitą patiesdamos ant grindinio.

Neapsieita be kraujo

Peštukai, kaip ir šio neeilinio šou žiūrovai, nežinojo, kad minėtos moterys – tądien poilsio dieną turėjusios Kauno policijos Patrulių rinktinės vyresnioji patrulė Iveta Sutkutė ir jos mama – Kauno apylinkės prokuratūros prokurorė Kristina Mockienė. "Tokie dalykai nutinka ne kasdien", – "Kauno dienai" prisipažino pastaroji.

Tą lapkričio 18-osios pavakarę šios pareigūnės buvo išsirengusios pažaisti boulingo. Tačiau teko grįžti į namus – dukrai su suplėšytomis ir kruvinomis kelnėmis, mamai buvo sužeistos rankos.

Policijos departamento suvestinėse apie įvykį, kuriame jos dalyvavo, buvo rašoma gana mįslingai: "Apie 17.40 val. Kaune, Kovo 11-osios gatvėje, prie pėsčiųjų perėjos, tarp dviejų vyrų kilo konfliktas. Jo metu vienas pagrasino antrajam šaunamuoju ginklu. Tačiau pastarasis ginklą atėmė ir, perdavęs jį konfliktą mačiusiems asmenims, pasišalino. 29-erių metų įtariamasis neteisėtu ginklo turėjimu sulaikytas neblaivus (2,58 prom.) Jis uždarytas į areštinę. Neteisėtai laikytas pistoletas "Walther" paimtas. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo ir neteisėto disponavimo ginklu."

Reagavo nedelsiant

Pasak prokurorės K.Mockienės, kai jos su dukra pro savo automobilio langą pamatė šį konfliktą, vienas iš jo dalyvių jau buvo įžengęs į pėsčiųjų perėją, o kitas, iššokęs iš prie šios stovinčios tamsios "Audi" su atlapotomis vairuotojo pusės durelėmis. Pastarasis, pribėgęs prie benueinančiojo, stvėrė jam už peties. Tačiau šis, atsisukęs į vairuotoją, jį nustūmė ir išsitraukė iš kišenės ginklą.

Atsukus jo vamzdį į persekiotoją, konflikto dalyvius skyrė vos 50 cm. Tačiau tas, kuriam grasinta ginklu, griebė už jo ir atėmęs dar kirto pistoleto savininkui per kojas, dėl to šis pargriuvo. O tada dar gavo nuo jį nuginklavusiojo ir delnu per galvą.

Tokie dalykai nutinka ne kasdien.

Nelaukdamos, kuo visa tai baigsis, į boulingą išsirengusios pareigūnės skubiai iššoko iš savo automobilio, palikusios įjungtą avarinį signalą. Patrulių rinktinėje tarnaujanti I.Sutkutė, pribėgusi prie ginklą atėmusio vyriškio, prisistatė policijos pareigūne ir pareikalavo, kad šis atiduotų pistoletą. Vyras pakluso ne iš karto. Poilsio dieną turėjusi vyresnioji patrulė vilkėjo civiliniais drabužiais ir jis galbūt ne iš karto patikėjo, kad ši – tikrai policininkė.

Nepėsčios abi

Atėmusi ginklą I.Sutkutė puolė skambinti telefonu 112. Tai supratęs pistoleto savininkas bandė pabėgti.

Tada savo kovinius sugebėjimus pademonstravo prokurorė K.Mockienė, užsukusi jam ranką. Veltui ginklo savininkas iš pradžių bandė apsimesti, kad nesupranta, kas čia vyksta. O galiausiai supratęs, kad pergudrauti jį sulaikiusios K.Mockienės nepavyks, ėmė prašyti: "Teta, paleiskite."

Dar kartą ištrūkti jis pabandė išgirdęs atskubančio policijos automobilio sirenas. Tačiau tada iniciatyvą iš mamos perėmė I.Sutkutė. Perdavus mamai ginklą, ji akimirksniu suraitė bandantį pabėgti įtariamąjį neteisėtu ginklo turėjimu ant šaligatvio. Tik tada, kai jis jau gulėjo išskėstomis kojomis ir veidu į žemę, vėl pradėjo rinktis žiūrovai, išsilakstę po I.Sutkutės perspėjamojo riksmo: "Ginklas!"

Tačiau, pasinaudojęs sumaištimi, iš įvykio vietos pasišalino sulaikytąjį nuginklavęs vairuotojas, kurio automobilis stovėjo beveik ant pėsčiųjų perėjos. Neatmetama galimybė, kad tai ir buvo konflikto priežastis, pėsčiajam, kuris vėliau išsitraukė ginklą, galbūt išreiškus savo nepasitenkinimą smūgiu ranka per šio automobilio variklio dangtį.

Kartą jau buvo susitikę

Įsodinus sulaikytąjį į policijos automobilį, prokurorei K.Mockienei jo veidas pasirodė pažįstamas. Į šios klausimą, ar jie nebuvo susitikę ir anksčiau, sulaikytasis atsakė, kad kažkada prokurorė palaikė kaltinimą vienoje jo byloje.

Netrukus paaiškėjo, kad šis Petrašiūnų gyventojas Stanislovas D. – jau šešis kartus teistas. Iš jo atimtas pistoletas "Walther" priskiriamas "C" kategorijos šaunamiesiems ginklams, kurį turėti būtinas policijos leidimas. Ne kartą už vagystes teistas įtariamasis teigia jį radęs.

Šis ikiteisminis tyrimas dar nebaigtas. Nenustatytas ir iš įvykio vietos pasišalinęs antrasis šio konflikto dalyvis. Asmenis, mačiusius šį įvykį ir galinčius padėti ikiteisminį tyrimą dėl jo atliekantiems pareigūnams, prašom paskambinti tel. (8 37) 303 869.

GALERIJA

  • Neeilinis trileris Kovo 11-osios gatvėje
Evaldo Šemioto nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Šiaip

O moralė pasakos tokia jei žmogus kad ir girtas ir tebunie kad ir per raudona tiesiog norėjo tiesiog pareiti namo nera ko iš tu auto šokinėti o paskui i kelnes dėti nes pasakos galas toks žmogus tiesiog pavarges nuo visko norėjo pareiti namo o jam to neleido padaryti nei kelių erelis nei policinės vištos...

Šiaip

O kai tokios pupytės patrulio partneri tiesiog negyvai užbado pupyte i tarnybines kelnes už mokesčiu mokėtoju pinigus pirktas prideda.... Dabar. Ginkla atemė vairuotojas, kuris pats nežinia dėl ko pats ir prišoko prie antro... ( Gal derėtų ne konflikto pabaigą o pradžia abskelbti... ) Tuo tarpų važiavo dvi moteriškes kurios jau pamatė visiškai girta viena auką nuginkluota ir nepavojinga ir ant jo ir supuole o vyras ( netgi ir turėdamas vidutini girtumo laipsni nes buvo vyras žinojo jog prieš moteri rankos kelti nevalia tai ir giriasi bobos šiai dienai kaip blondes su prokurorėm pavojingus nusikaltelius tvarko... Laikas matau keisti jau požiuri jei boba lenda muštis reikia ja kaip lygia mušti. Teisės juk lygios ir bėja ta ale pareigūne kuri rekalavo ginkla atiduoti bent jau tarnybini pažymejimą priešais save pateikė? Ar ir kaip prokurorė savo tarnybiniuose strigose pamiršo? Jei tu paregūnas būk malonus pateik irodymą jei ne aš agresijos atvejų turiu teise gyntis.

Yra rimtesnių naujienų

Perezo malalietka ant putės jo vardą išsitatuiravo, matyt renuškę gerai lyzina.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS