Serijinį žudiką pasiuntė į nokdauną | KaunoDiena.lt

SERIJINĮ ŽUDIKĄ PASIUNTĖ Į NOKDAUNĄ

Laisvės atėmimas iki gyvos galvos, 330 tūkst. eurų moralinis atlygis aukų artimiesiems ir užgrobto turto grąžinimas. Tokia bausmė vakar pasiūlyta serijiniu žudiku pramintam Tadui Viselgai, kaltinamam per trejus metus nužudžius tėvą ir dvi drauges, vieną iš kurių melagingai žadėjo vesti.

Iškalbinga reakcija

Išgirdęs prokuroro Zdislavo Tuliševskio pasiūlytą bausmę, prieš kelias dienas už grotų 37-ąjį gimtadienį sutikęs T.Viselga išbalo ir suakmenėjo.

O suteikus jam teisę į paskutinį žodį, tesugebėjo pasakyti, kad nieko nenužudė, todėl prašo jį išteisinti. Prokuroras pareiškė, kad ši byla įeis į Lietuvos kriminalistikos istoriją – tiek dėl teisiamojo asmenybės, tiek dėl jo pasirinkto nusikaltimų padarymo būdo.

Po prokuroro kalbos situaciją dar bandė švelninti T.Viselgos advokatas Renas Bradūnas. Pastarasis prašė išteisinti jo ginamąjį – esą nėra pakankamai įrodymų, kad T.Viselga padarė šiuos nusikaltimus, o tokia bausmė jam pasiūlyta todėl, kad jis nepasidavė policijos spaudimui, žadant švelnesnę bausmę, prisipažinti.

Be to, anot R.Bradūno, įslaptintas liudytojas, kuriam esą T.Viselga buvo pasigyręs apie savo poelgius, greičiausiai yra išgalvotas, o jo parodymai suklastoti.

Nors prieš tai prokuroras buvo atskleidęs, kad išsisukinėti ir meluoti tiek ikiteisminio tyrimo metu, tiek teisme bandė pats T.Viselga, du kartus atsisakęs pasitikrinti melo detektoriumi. Jis nesibodėjo to daryti net šmeiždamas veliones – esą šios paskutinę savo gyvenimo valandą buvo gerokai įkaušusios, o tai ir lėmė tragišką jų likimą. Nors liudytojai paneigė, kad jos buvo linkusios į alkoholį, tvirtindami, kad vartojo jį retai.

Aukų galėjo būti daugiau

"Kauno diena" rašė, kad T.Viselgos tėvo ir draugių mirtys galėjo būti nurašytos nelaimingiems atsitikimams, jeigu nebūtų prabilusi dar viena buvusi šio išsiskyrusio marijampoliečio, turėjusio populiarumą tarp vienišų moterų, draugė.

Gavę minėtos informacijos, pareigūnai skyrė cheminę ekspertizę, siekiant nustatyti, ar velionės prieš mirtį nebuvo vartojusios klonazepamo. Gavus teigiamą atsakymą, prisiminta ir netikėta T.Viselgos tėvo mirtis.

Anot pastarojo sugyventinės, T.Viselga konfliktavo su tėvu dėl turto – reikalavo, kad šis parduotų jų keturių kambarių butą ir atiduotų esą jam priklausančią pinigų dalį. Tėvas su tuo nesutiko, nes sūnus visiškai neprisidėjo prie buto išlaikymo. T.Viselga kaltinamas 2011-ųjų gruodžio 30-osios vakarą įpylęs į degtinės butelį klonazepamo ir atnešęs jį tėvui, kuris vakarojo su draugu. Nuo šio klastingo kokteilio T.Viselgos tėvas mirė, o jo draugas, kuris tą vakarą išgėrė mažiau, išsikapstė. Įtarimas nužudyti tėvą kitų žmonių gyvybei pavojingu būdu T.Viselgai buvo pareikštas tik po pustrečių metų.

Melas demaskuotas

Kita, remiantis pareikštu kaltinimu, T.Viselgos auka tapo užsienyje gyvenusi buvusi marijampolietė, kuri 2014-ųjų spalį buvo grįžusi į Lietuvą baigti tvarkyti paveldėtos žemės pardavimo reikalų.

Artimu jos draugu dėjęsis T.Viselga paskutinę 44-erių viešnios gyvenimo dieną šią visur vežiojo. Po to, apgaulės būdu sugirdęs jai keturis kartus terapinę dozę viršijančio klonazepamo kiekį, nuvežė apsvaigintąją prie tvenkinio ir prigirdė, imituodamas nelaimingą atsitikimą. Netrukus paaiškėjo, kad dingo velionės tądien turėti iš banko paimti per 2 200 eurų.

T.Viselga tikino, kad būdama neblaivi moteris netyčia pati įkrito į tvenkinį, tačiau ekspertai velionės organizme alkoholio nerado. Paneigtas ir T.Viselgos pasiteisinimas, esą jis bandęs nelaimėlę gelbėti, bet supratęs, kad gilu, bijojo nuskęsti. Nustatyta, kad šio tvenkinio gylis porą metrų nuo kranto – vos 46 cm, o penki metrai nuo kranto – 110 cm.

Vietoj vestuvių – laidotuvės

Po poros mėnesių panašus likimas ištiko ir kitą T.Viselgos draugę, kurią jis taip pat kaltinamas nužudęs aukai esant bejėgiškos būklės.

Ši 37-erių Rusijos pilietė, turėjusi leidimą gyventi Lietuvoje, buvo rasta be gyvybės ženklų vandens sklidinoje vonioje savo išvakarėse T.Viselgai parduotame dviejų kambarių bute. Anot velionės artimųjų, T.Viselga įkalbėjo ją parduoti šį butą žadėdamas moterį vesti – esą vis tiek persikels gyventi pas jį.

Ekspertai konstatavo, kad moteris mirė dėl ūmaus širdies veiklos sutrikimo. Remiantis kaltinimu, ir jai apgaulės būdu buvo sugirdyta klonazepamo. Tačiau ir ši velionė buvo blaivi, o bute aptiktą esą jos vartoto viskio butelį, anot prokuroro, specialiai pakišo ją apšmeižęs žudikas. Ekspertai nustatė, kad velionės poza vandenyje nėra natūrali, o nulemta šalutinio poveikio.

Teisėsaugininkams pavyko nustatyti, kad tarp teisiamajam prielankumą rodžiusių moterų buvo ir viena vaistininkė. O jo tėvui niekada nebuvo išrašyti tokie vaistai kaip klonazepamas.  Nors T.Viselga bandė įrodinėti, kad prastai pasijutęs tėvas prieš mirtį paprašęs paduoti jam iš sekcijos gydytojo skirtų vaistų, kurie, kaip vėliau paaiškėjo, buvo klonazepamas. Tikino T.Viselga ir tai, kad po tėvo mirties jis šių vaistų likučių neišmetė ir net vežiojosi iš vieno buto į kitą. Esą tokiomis aplinkybėmis jais sugalvojusios savo negalavimus gydytis ir viena paskui kitą mirusios jo draugės.

Kauno apygardos teismas planuoja skelbti nuosprendį T.Viselgai kovo mėnesį.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

out

Jį reikėjo pasiųst ne į nokdauną, bet į nokautą

Tera

O kodėl ne mirties bausmė?

Čiubaka

330 tūkst. eurų moralinis atlygis - įdomu kaip gražins sėdėdamas iki gyvos galvos?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS