Skandalingasis Gestapas vėl priminė apie save: mažametės žudikas sulaikytas dėl įžūlaus apiplėšimo | KaunoDiena.lt

SKANDALINGASIS GESTAPAS VĖL PRIMINĖ APIE SAVE: MAŽAMETĖS ŽUDIKAS SULAIKYTAS DĖL ĮŽŪLAUS APIPLĖŠIMO

Portalui kauno.diena.lt pavyko išsiaiškinti, kad dėl pribloškiančio savo įžūlumu apiplėšimo, įvykdyto vėlų pirmadienio vakarą Savanorių prospekte, sulaikytas skandalingasis Paulius Navickas, pravarde Gestapas,  daugiau kaip prieš tris dešimtmečius pagrobęs, išžaginęs ir nužudęs, numesdamas gyvą nuo Varnių tilto, aštuonmetę, važinėjusią su ketveriais metais vyresniu broliu vieną 1995-ųjų sausio savaitgalį nuo Milikonių kalno rogutėmis. Tada P. Navickui dar buvo keturiolika metų.

Po šio Lietuvą sukrėtusio nusikaltimo P. Navickas, kuriam dabar – 43-eji, buvo pripažintas nepakaltinamu – jam buvo skirtas priverstinis gydymas griežto stebėjimo sąlygomis Rokiškio psichiatrijos ligoninėje. Tačiau po kurio laiko šis režimas jam buvo sušvelnintas, perkeliant jį į kitą gydymo įstaigą, tačiau iš šios pabėgus, P. Navickas vėl buvo sugrąžintas atgal į Rokiškį.

2020-ųjų gruodį, Rokiškio psichiatrijos ligoninės specialistų teikimu, Panevėžio apylinkės teismo Rokiškio rūmai vėl skyrė P. Navickui tik ambulatorinį gydymą.

Grįžęs po šio teismo sprendimo į Kauną, jis jau buvo užsidirbęs baudžiamąją bylą dėl penkių vagysčių iš poliklinikos, parduotuvės, lažybų punkto bei buto. Tačiau šią bylą nagrinėjęs Kauno apylinkės teismas, atsižvelgdamas į P. Navicko nepakaltinamumą, priėmė šioje byloje sprendimą palikti jį gydytis namuose ambulatoriškai.

Tačiau ir po to jis toliau vagiliavo – šių metų sausį P. Navicko atžvilgiu buvo pradėti dar trys ikiteisminiai tyrimai dėl vagysčių iš automobilių bei spaudos kioskų. Po šių nusikaltimų į teismą dėl jo suėmimo nebuvo kreiptasi.

Tačiau po pirmadienio išpuolio Savanorių prospekte jau ketinama kreiptis į teismą dėl P. Navicko suėmimo, sujungiant naujausią ir sausio mėnesio jo bylas į vieną.   

Kaip jau rašyta, apiplėšimas, dėl kurio buvo sulaikytas P. Navickas, buvo įvykdytas pirmadienį – apie 23.30 val. ne per toliausiai vieno iš Savanorių prospekte įsikūrusių prekybos centrų IKI. O sulaikyti jį karštais pėdsakais policijai padėjo pilietiški asmenys, nelikę abejingi nukentėjusiojo prašymams padėti.

Vėliau 43-ejų nukentėjusysis pareigūnams pasakojo, kad prie jo, ėjusio gatve, prišoko nepažįstamas asmuo,  kuris parvertė jį ant žemės ir, išsitraukęs iš kišenės sulenkiamą peilį, nupjovė jo rankinės, kurioje buvo piniginė bei dokumentai, petnešą.  Ir su grobiu pabėgo.

Tačiau netrukus turėjo įžūlumo grįžti – reikalaudamas, kad apiplėštasis eitų su juo prie bankomato, nes, panašu, kad susidurta su problemomis, kaip pasinaudoti piniginėje rasta banko kortele. Tai įvyko, nukentėjusiajam dar nespėjus pranešti apie užpuolimą policijai. Plėšikui ir vėl grasinant peiliu, užpultajam teko jam atiduoti ir mobiliojo ryšio telefoną.

Tačiau policijos pareigūnai suskubo į šio nusikaltimo vietą laiku, nes nukentėjusiajam prašant kitų žmonių pagalbos, kažkas iš jų pranešė apie šį įvykį Bendrajam pagalbos centrui.

P. Navickas, pas kurį rasti pagrobti daiktai, buvo sulaikytas už 15-20 minučių ne per toliausiai nusikaltimo vietos.

Rašyti komentarą
Komentarai (64)

anonimas

Reikia laukti kol bus nauja auka,naujas lavonas, tada vėl uždarys ir ilgam. Labai gaila kad tokius žmones ligonius paleidžia i laisvę, o jiems su jų protu nužuidyti žmogu vieni niekai.

Pasibaisėtina

Negaliu patikėti,kad tas išsigimėlis gali laisvas vaikščioti tarp žmonių.Juk nuo vaikystės tas pabaisa jau žmogžudys.

Proxy

Na, jei jau psichiatrai išgydė ir paleido, tai kaip ir sveikas, pakartotinė "ekspertizė" kaip ir nereikalinga, o tai turėtų reikšti, kad apsimetinėt ligoniu jau nebeišeis ir turėtų sėst kalejiman
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS