Bažnyčioje skambės oratorija „Mesijas“ | KaunoDiena.lt

BAŽNYČIOJE SKAMBĖS ORATORIJA „MESIJAS“

Jau šį šeštadienį, gegužės 7 d., 19 val. Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės parapijoje skambės oratorija "Mesijas", kurios metu bus rodomi filmo "Kryžiaus kelias" epizodai.

Pasak Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės parapijos klebono Mindaugo Šlausto, choras uostamiestyje koncertuos pirmąkart.

"Skambės vieno norvegų kompozitoriaus kūrinys, kurį atliks gospelo choras "Gloria" iš Tauragės. Jie mūsų bažnyčioje pasirodys pirmą kartą. Giedant chorui, ekrane bus rodomi epizodai iš filmo apie Kristaus gyvenimą. Renginys truks apie pusantros valandos", – pasakojo kunigas.

Bažnyčioje dažnai vyksta įvairūs renginiai. Praėjusią savaitę Motinos dienos proga vyko koncertas, skirtas pagerbti gyvas ir mirusias mamas bei palaikyti karo niokojamą Ukrainą.

"Per Motinos dieną dalyvavo chorai iš Charkovo, Klaipėdos muzikinio teatro. Turime nemažai savo bažnytinių renginių, greitai turėtų būti ir dar vienas. Tie, kurie kreipėsi į mus, norėjo, kad šis koncertas taip pat būtų kaip parama Ukrainai", – sakė pašnekovas.

"Caritas", bendradarbiaujantis su Lietuvos Raudonuoju Kryžiumi, aktyviai veikia parapijoje. Renka klaipėdiečių atneštas aukas, skirtas uostamiestyje besiglaudžiantiems ukrainiečiams.

Kas gali, paaukoja pinigų, kurie išleidžiami higienos, maisto ir kitoms būtiniausioms prekėms.

M.Šlausto teigimu, į bažnyčią ateina ir patys ukrainiečiai.

"Ukrainiečiai ateina pasimelsti. Per Velykas atnešė velykinių valgių palaiminti. Buvo atėję ir kai vyko Motinos dienai skirtas renginys", – užsiminė klebonas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS