Klaipėdos dramos teatro naujasis sezonas – ne už kalnų | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOS DRAMOS TEATRO NAUJASIS SEZONAS – NE UŽ KALNŲ

Klaipėdos dramos teatras (KDT) ruošiasi 88-ojo sezono pristatymui, kuris vyks rugpjūčio 29-ąją, 18.30 val. Organizatoriai pažymėjo, kad naujojo sezono pasitikimas prasidės atvira Adomo Juškos režisuojamo spektaklio pagal Bernard-Marie Koltes pjesę „Vakarų krantinė“ repeticija Didžiojoje salėje.

Po repeticijos vyks spaudos konferencija, o vėliau veiksmas persikels į teatro kavinę, kurioje vyks teatrinis protmūšis.

„Šįkart sezono naujienas pasakosime įnirtingai varžydamiesi, t. y. žaisdami kartu su jumis teatro faktais. Išskirtinio, kartą per amžinybę vykstančio protmūšio maršalai – aktoriai Vaidas Jočys ir Jonas Baranauskas“, – naujienomis pasidalino KDT.

Numatoma renginio trukmė – dvi valandos.

Minėto A. Juškos režisuoto spektaklio premjera įvyks rugsėjo 8-ąją.

Be šio spektaklio klaipėdiečiai ir svečiai šį sezoną dar turės progą pamatyti per pastaruosius metus šiame teatre sukurtus spektaklius – „Fragmentas“, „Storas sąsiuvinis“, „Tarp Lenos kojų, arba „Švenčiausiosios Mergelės Marijos mirtis“ pagal Mikelandželą Karavadžą“, „Varovai“ ir daugelį kitų.

Pasak organizatorių, visi kūriniai – įvairūs ir kurti skirtingą braižą turinčių režisierių bei „visi kalbantys apie žmogų, apie pasaulį naikinančius jo demonus ir tikėjimui ateitimi neleidžiančiam išblėsti gėriui jame, apie meilę ir mirtį, apie meną, gyvenimo kompleksiškumą, vienatvę ir viltį“.

Nuo rugsėjo visus bilietus į KDT renginius bus galima įsigyti naujoje kasoje pačiame teatre arba teatro internetiniame puslapyje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS