Paskutiniai žiemos vakarai – su Klaipėdos jaunimo teatru | KaunoDiena.lt

PASKUTINIAI ŽIEMOS VAKARAI – SU KLAIPĖDOS JAUNIMO TEATRU

Klaipėdos jaunimo teatras uostamiesčio gyventojus kviečia paskutinius žiemos mėnesio vakarus praleisti kartu ir susitikti Klaipėdos dramos teatre, kuriame parodys net tris savo spektaklius.

Vasario 21 d. 19 val. į akistatą žiūrovus kvies du broliai „Žiurkiagalviai“, vasario 26 d. 19 val. apie visuomenės nepakantumą „kitokiam“ bus kalbama ir rodoma spektaklyje „Helverio naktis“, o vasario 28 d. 19 val. liūdnai juokingame monospektaklyje „Kontrabosas“ publika turės galimybę įsiklausyti į jo herojų ir dar kartą suvokti save visuomenės kontekste.

Spektaklyje „Žiurkiagalviai“ pagal Natachos De Pontcharra pjesę pasakojama Žefo (aktorius Paulius Pinigis) ir Žefio (aktorius Donatas Želvys), – brolių, gimusių su žiurkių galvomis ir todėl priverstų slėptis nuo pasaulio, – istorija. Tai žmonės, nublokšti į socialinį užribį, kuris taip pat yra visuomenės sudedamoji dalis. Žefis ir Žefas kelia klausimus, bandydami suprasti ir išsiaiškinti, ką jie padarė ne taip, kodėl jie yra kitokie ir ar jie iš tiesų kitokie. Kodėl pasaulis jų nepriima? Jų pasakojama istorija pateikiama kaip liudijimas ir prisipažinimas, ir patys žiūrovai nusprendžia, kas šioje situacijoje yra kaltas. Šį spektaklį 2017 m. pastatė kūrybinė komanda: režisierius Valentinas Masalskis, aktoriai P.Pinigis, D.Želvys ir Laima Akstinaitė.

Ingmaro Villqisto „Helverio naktyje“ (rež. V.Masalskis, 2018) pasakojama apie atsidavusią Karlos (aktorė L.Akstinaitė) tarnystę ir jausmus visuomenės nesuprastam, gyvenančiam savo fantazijų pasaulyje, „kitokiam“ Helveriui (aktorius P.Pinigis). Jos jausmai susilieja į vieną unikalų, bendrą, skirtingų spalvų ir potėpių portretą, kuriame susipina motiniška globa, kantrus nuolankumas, egoistiškas pataikavimas. Netikėtai prasiveržia noras kontroliuoti, bet kokia kaina apsaugoti Helverį nuo blogio ir negatyvių gyvenimo spalvų.

Aktoriaus D.Želvio monospektaklis „Kontrabosas“ (rež. V.Masalskis, 2016) – tai tragikomiškas savimi, muzika ir pasauliu nusivylusio kontrabosininko monologas. Dabartinė garbėtroškų ir narcizų visuomenė kasdien mokosi tą pačią pamoką kaip ir Patricko Suskindo dramos herojus – pervertinus savo galimybes, lieka protestuoti prieš tavo talento nepastebėjusį pasaulį ir jo nekęsti. Arba galų gale suvokti, kad esi tik vienas didelio orkestro instrumentas, greičiausiai net ne kontrabosas, o barškutis.

GALERIJA

  • KJT monospektaklio „Kontrabosas“ <span style=color:red;>(rež. V.Masalskis)</span> akimirka.
  • KJT spektaklio „Žiurkiagalviai“ scena.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS