Premjera: opera „Undinė“ startuos jau šį penktadienį | KaunoDiena.lt

PREMJERA: OPERA „UNDINĖ“ STARTUOS JAU ŠĮ PENKTADIENĮ

Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras jau šį penktadienį, vasario 25-ąją, klaipėdiečius pakvies į Žvejų rūmuose startuosiančią Antonino Dvoržako operos „Undinė“ premjerą.

Ją bus galima išvysti ir vasario 26–27 dienomis.

Antradienį vykusioje spaudos konferencijoje minėtą operą vaizdingai nupasakojo režisierius Gytis Padegimas, scenografė ir kostiumų dailininkė Birutė Ukrinaitė bei choreografė Aušra Krasauskaitė.

Viena jautriausių temų operoje, pasak G.Padegimo, yra pagarba gyvybei.

„Man yra labai svarbi šventojo Jono Pauliaus II-ojo mintis apie gyvybės ir mirties kultūrą. Mes pasaulyje matome vis prasiplečiančią mirties kultūrą. Daugybė šviesių žmonių, ypač jaunimas, kovoja už klimato kaitą, pasaulio išlikimą, bet kažkodėl niekas nesako, kad pasaulyje labiausiai klesti ginklavimosi varžybos. Jonas Paulius II-asis kalbėjo apie pagarbą gyvybei. Giluminė „Undinės“ žinutė – apie mūsų santykį su gyvybe“, – mintimis dalijosi režisierius.

B.Ukrinaitė pristatė ir pagrindinę operos heroję Undinę, kuri bus itin šiuolaikiška.

„Niekada neketinau Undinei kurti žuvies uodegos, nemąsčiau apie tai, ar ji vaikšto, ar ne. Įsivaizdavau tą ploną ribą, kai mes sunkiai vaikštome net ir turėdami kojas. Ir ne dėl negalios, o kad neleidžia mūsų protas. Ta riba beveik nejuntama ir sunkiai apčiuopiama, nes kiekvienam labai individuali“, – sakė kostiumų dailininkė.

Operai „Undinė“ prireiks net 87 sceninių kostiumų, susidedančių iš trijų dalių. Vien trys skirtingos Undinės partijos atlikėjos turės po penkis sceninius rūbus.

GALERIJA

  • Gytis Padegimas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS