Rugsėjis uostamiestyje – dedikuotas menui | KaunoDiena.lt

RUGSĖJIS UOSTAMIESTYJE – DEDIKUOTAS MENUI

Šį mėnesį uostamiestyje vyks net penki meno festivaliai. Būtent dėl to jų organizatoriai rugsėjį nusprendė pavadinti Šiuolaikinio meno mėnesiu ir papasakojo, kokios įdomybės laukia jau šiomis dienomis. Žadama, kad renginiuose savo vietą ras tiek vaizdo žaidimų asai, literatūros mylėtojai, tiek šiuolaikinės muzikos mėgėjai bei parodų entuziastai.

Bilietų beveik neliko

Klaipėdiečiai ir miesto svečiai bus laukiami jau prasidėjusiame animacijos ir vaizdo žaidimų festivalyje „Blon“, netrukus visus kvies ir tarptautinis menų festivalis „Plartforma“, šiuolaikinės muzikos festivalis „Permainų muzika“, tarptautinis literatūros festivalis „Inkultūracija“ bei Klaipėdos kultūrų komunikacijų centras (KKKC) su įvairiomis parodomis, dirbtuvėmis.

„Labai gražiai sutapo, kad būtent rugsėjį ir beveik iki spalio pabaigos Klaipėda kviečia visą Lietuvą atrasti šiuolaikinį meną, teatrą, muziką, parodas, dalyvauti susitikimuose“, – pažymėjo „Klaipėdos švenčių“ Komunikacijos ir rinkodaros vadovė Živilė Putnienė.

Pirmasis, jau vakar prasidėjęs festivalis „Blon“ truks iki rugsėjo 10-osios.

Festivalio vadovė Laura Almantaitė pasidalino, kad festivalis vyks jau devintus metus, jame šiemet dalyvaus rekordinis skaičius svečių iš viso pasaulio – jų bus net 80. Dar atvyks apie 90 akredituotų asmenų.

Klaipėda kviečia visą Lietuvą atrasti šiuolaikinį meną, teatrą, muziką, parodas, dalyvauti susitikimuose.

Pažymima, kad bilietų į festivalį beveik neliko.

Programa apima ne tik vaizdo žaidimus, bet ir virtualios realybės, konkursinę lietuviškų darbų, tarptautinę animacijos ir ukrainiečių kūrėjų konkursinę programas.

Bus ir knygų mugė

Kultūros ir literatūros mylėtojų lauks tarptautinis festivalis „Inkultūracija“, kuris šiemet vyks ne tik organizatorių – Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešosios bibliotekos, bet ir kitose miesto erdvėse.

Festivalis startuos rugsėjo 25 d. ir truks iki rugsėjo 30-osios. Šešių dienų programoje žadama įdomių susitikimų su rašytojais, vyks diskusijos apie teatrą, fotografiją, literatūrą ir kitas meno sritis.

Vyks daugiau negu 20 renginių, tarp jų – klaipėdiečių ir svečių pamėgta knygų mugė.

Dalyvaus daugiau nei 60 svečių iš Lietuvos ir užsienio – Ukrainos, Vokietijos, Šveicarijos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Belgijos, Latvijos.

Ž. Putnienė. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Kvies tyrinėti Klaipėdą

Visus metus apsilankyti įvairiose parodose, edukacijose, dirbtuvėse kviečia ir KKKC.

KKKC direktoriaus pavaduotoja kultūrinei veiklai Žana Jegorova pasakojo, kad dar šį mėnesį visi laukiami apsilankyti Kęstučio Šapokos, Benignos Kasparavičiūtės, Dariaus Vaičekausko darbų parodose.

Rugsėjį taip pat atvyks ir svečių iš užsienio. Uostamiestyje lankysis menininkės iš Graikijos ir Čekijos, kurios kvies miestiečius pasivaikščioti po miestą ir jį patyrinėti.

Be to, KKKC vyksta nemokamos edukacijos vaikams, jų metu mažieji mokosi pažinti šiuolaikinį meną.

„Kviečiame lankytis“, – ragino KKKC direktorius Liudas Andrikis ir pasidžiaugė augančiais lankytojų srautais ne tik iš Lietuvos, bet ir užsienio.

20-uosius kūrybinės veiklos metus skaičiuojanti Klaipėdos koncertų salė pakvies į šiuolaikinės muzikos festivalį „Permainų muzika“.

Festivalis vyks jau 19 kartą ir klausytojams pristatys geriausius XX–XXI a. muzikos pavyzdžius.

O tarptautinis menų festivalis „Plartforma“ prasidės rugsėjo 13 d. Klaipėdos dramos teatre šūkiu „Tegul prasideda žaidimas“.

GALERIJA

  • Rugsėjis uostamiestyje – dedikuotas menui
Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

dedikuotas

o lietuviskai jau geda rasyti ?

Dedikuotas?

Dadukuotas? Didakuotas? Dūdukuotas? O gal tiesiog SKIRTAS, PAŠVĘSTAS, ar dar kaip nors?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS