Ant Žardės tvenkinio – pavojingi žaidimai | KaunoDiena.lt

ANT ŽARDĖS TVENKINIO – PAVOJINGI ŽAIDIMAI

Sparčiai tirpstantis Žardės tvenkinio ledas vis dar masina vaikus jį išbandyti. Uostamiesčio tėvai baiminasi, kad nesaugūs mažamečių žaidimai gali baigtis kraupia nelaime.


 

Sparčiai tirpstantis Žardės tvenkinio ledas vis dar masina vaikus jį išbandyti. Uostamiesčio tėvai baiminasi, kad nesaugūs mažamečių žaidimai gali baigtis kraupia nelaime.

Atšilus orams, miesto tvenkinių priekrantės primena klampynę, o tik ką juos dengęs ledas žaibiškai tirpsta. Specialistai skambina pavojaus varpais ir ragina žmones jokiu būdu nelipti ant ledo – kiekvieną dieną jis darosi vis pavojingesnis.

Uostamiestyje prasidėjęs atlydys pasėjo nerimą tarp uostamiesčio tėvų. Internetinėje Klaipėdos mamų bendruomenėje išplatintos nuotraukos, kuriose – širdį kaustantis vaizdas. Fotografijose matyti, kaip mažamečiai su kuprinėmis ant pečių dūksta prie pietinėje miesto dalyje esančio Žardės tvenkinio.

Akivaizdu, kad kai kurie jų dar visai maži – vos septynerių–aštuonerių metų.

Anot liudininkų, taip vaikai kone kasdien pramogauja grįždami iš mokyklos. Pastebėję nepilnamečių žaidimus, neabejingi miestiečiai paaiškina jiems apie tykantį pavojų, liepia eiti namo ar net pasikalba su jų tėvais.

"Baisu. Mano kaimynė savo sūnų taip palaidojo. Dažnai pro savo namų langus arba vaikštinėdama parke matau vaikus, žaidžiančius prie miesto tvenkinių. Tai nesaugu, todėl liepiu jiems pasitraukti. Kasmet vis ta pati situacija. Tėvai ir patys galėtų sudrausminti savo atžalas, o gal paprasčiausiai nieko apie tai nežino?" – svarstė klaipėdietė.

Dar viena moteris pasakojo prieš kelias dienas bėgusi gelbėti tokių drąsuolių.

"Vakar mačiau kraupų vaizdelį. Vienas berniukas slydo, o kitas, mėgindamas jį ištraukti, irgi nuvirto. Pribėgau padėti jiems, o pro šalį ėję žmonės nė neatsisuko į tą pusę. Gerai, kad laimingai baigėsi. Tai žaidimas su mirtimi", – įsitikinusi klaipėdietė.

Mamos svarstė, esą apie tykančius pavojus ant ledo galėtų daugiau aiškinti švietimo įstaigose.

GALERIJA

  • Ant Žardės tvenkinio – pavojingi žaidimai
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Darvinas

man labaiu patinka naturali atranka , gamtoje islieka stipriausi . protingu tevu vaikai zino , kad ledas pavojingas , o kvailiai tegul nesidaugina...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS