Baltijos prospekto estakados darbai nesustos | KaunoDiena.lt

BALTIJOS PROSPEKTO ESTAKADOS DARBAI NESUSTOS

Baltijos prospekto estakados statybos darbai tebevyksta – jau bus galima žiedinėje sankryžoje važiuoti dviem eismo juostomis. Klaipėdos savivaldybės administracijos atstovai įsitikinę – kad ir kas nutiktų, estakados statyba tikrai nesustos.

Tikimasi milijonų

Uostamiesčio savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo Andriaus Dobranskio teigimu, šiemet tikimasi gauti finansavimą, reikalingą estakados statybai.

"Antradienį buvo kalbama apie trūkstamus šiais metais 4 mln. eurų. Su Ekonomikos ir inovacijų ministerija šiuo metu pasirašoma sutartis dėl šiek tiek daugiau negu milijono eurų lėšų skyrimo būtent šiam objektui. Taip pat esame kreipęsi į Susisiekimo ministeriją. Turėjome tam tikras diskusijas būtent dėl 3 mln. lėšų skyrimo. Dar  laukiame atsakymo, bet tikimės, kad šitokiam svarbiam objektui lėšų atsiras. Panašu, kad šiais metais šis klausimas bus išspręstas teigiamai", – nurodė pašnekovas.

Kol kas nuo grafikų neatsiliekame.

Atlikta apie 60 proc. darbų

Nuo rugsėjo 1-osios žiedinėje sankryžoje eismas vyks dviem juostomis, tad automobilių spūstys turėtų sumažėti.

"Pagal grafiką esame atlikę darbų maždaug už 23 mln. eurų, projekto vertė iš viso – 38 mln. eurų. Jau atlikta apie 60 proc. darbų. Pagrindinis dalykas, kuris nedavė ramybės, – dėl eismo pokyčių, nes pačiame žiedinės sankryžos viduryje buvo galima judėti tik viena juosta, o nuo rugsėjo 1-osios čia eismas vyks dviem juostomis", – teigė A.Dobranskis.

Visus darbus užbaigti tikimasi ne anksčiau negu 2024 m. pirmame ketvirtyje.

"Šiuo metu darbai vyksta gana sklandžiai. Mes suinteresuoti, kad jie būtų kaip įmanoma greičiau pabaigti. Kol kas nuo grafikų neatsiliekame, tikimės, kad tokią pozityvią liniją išlaikysime, ir galbūt pavyks darbus baigti anksčiau", – pabrėžė A.Dobranskis.

Vyksta: jau spalį bus nuimti pastoliai, iškils estakados "griaučiai". Vytauto Liaudanskio nuotr.

Baigs statyti "griaučius"

Pasak miesto savivaldybės administracijos direktoriaus Gintaro Neniškio, dėl finansavimo gauti neformalūs pažadai.

"Ne paslaptis, kad šis objektas – išskirtinis dabartiniu metu Lietuvoje, nes kiti stambesni – daugiau ar mažiau yra baigti. Ministerija mato, kad yra galimybė skirti lėšų, bet formalių sprendimų tam nėra. Neformalius pažadus turime, bet lauksime formalių sprendimų. Kad ir kaip būtų, objektas bus statomas maksimaliais terminais, jeigu ką, naudosime vadinamąjį savivaldybės tikslinį komponentą, apyvartinių lėšų likutį, kurį sukaupti yra privaloma, ir jeigu bus problema, iš kitų pasiskolinsime", – sakė G.Neniškis.

Tikimasi, kad jau spalį bus baigti estakados "griaučiai".

"Labai gerai, kad sėkmingų darbų pavyko padaryti per rugpjūčio mėnesį. Viena kolona buvo demontuota kaip tik antradienį. Spalį estakados "griaučiai" bus padaryti, bus nuimti visi pastoliai. Nebedaug darbų belikę. Turime dieną kur verkiame, ir dieną, kur džiaugiamės. Kur verkiame, nesakysiu", – juokavo direktorius.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Qr

Jeigu atmintis neapgauna tai projekta turėjo įvykditi per 26 mėnesiu, tai kaip čia dar metai su virš???

Klps

Bibis tau į galvą jobanas ruski

prisikvietę

ukrų galėsit kaip nors pabaigt.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS