Benamiai kurdinasi naujoje vietoje | KaunoDiena.lt

BENAMIAI KURDINASI NAUJOJE VIETOJE

Uostamiesčio vargetos keičia lokaciją. Šįkart asocialūs asmenys guolį įsirengė netoli Vitės pagrindinės mokyklos, priešais daugiabučių namų langus.

Vakarėjant medžių paunksnėje įsipatoginę vyrai ilsisi ant minkštos sofos. Kad burna nedžiūtų, šalia išrikiuoti alaus buteliai.

Juos ištuštinę vargetos veikiausiai eis "reketuoti" netoli esančio prekybos centro pardavėjų.

Kantrybe apsišarvavusiems apsaugos darbuotojams ne kartą yra tekę vyti lauk už alkoholinius gėrimus visos sumos nesukrapštančių "bomžų".

Su jais sunkiai tvarkosi ir pareigūnai. Neseniai vieno konflikto metu patruliui net buvo užsimota kumščiu.

Tokie šiurpūs vaizdai kiekvieną dieną siutina kaimynus.

Vitės kvartalo gyventojai piktinosi, kad šurmulį keliantys benamiai neduoda jiems ramybės ir naktimis.

"Nuolat trinasi po mikrorajoną. Erzina ir mus, ir pardavėjas, maldaudami, kad atiduotų alaus butelį pusvelčiui. Pati ne kartą esu mačiusi, kaip apsaugininkai grūda pro duris tuos pašlemėkus", – pasakojo S.Dariaus ir S.Girėno gatvėje gyvenanti Irena.

Reaguodami į klaipėdiečių skundus, jau kurį laiką Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus specialistai drauge su policijos pareigūnais patikrinimus mieste rengia ir po oficialaus darbo laiko. Birželį – nuo 17 iki 22 val.

"Reikalausime, kad patrauktų tą guolį. Teritorijos tvarkytojai turi užtikrinti švarą tris kartus per savaitę. O dėl alkoholinių gėrimų vartojimo viešose vietose mūsų specialistai sistemingai dirba vakarais. Ir šiandien bus vykdomas reidas, perduosiu, kad užsuktų į minėtą vietą", – patikino Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys.

Tvarkdariams ir policijos patruliams darbo netrūksta. Ypač – pietinėje miesto dalyje.

Girtaujantys asmenys neretai nepripažįsta kaltės, dar ir patys šoka į atlapus.

"Nėra malonu su jais terliotis. Gyventojai gali pranešti apie girtaujančius asmenis bendruoju pagalbos telefonu. Po mūsų apsilankymo pažeidėjai savo dislokacijos vietas pakeičia. Būna, kad priešinasi pareigūnams ir net sužeidžia policininką", – tikino V.Valys.

Už alkoholinių gėrimų vartojimą viešose vietose taikomos baudos. Pirmą kartą išsišokėliai veikiausiai gaus tik įspėjimą arba turės susimokėti nuo 14 iki 30 eurų.

Nusižengusieji antrą kartą sulauks nuo 30 iki 90 eurų siekiančios baudos.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

cia

visur ta pati problema su veltedziais egzistuoja ..

Anonimas

jo čia alkoholio įstatymas nepadės čia reikia kito įstatymo ir netik reikia kontrolės reikia daug dirbti kad kas nors pasikeistų

Nekažką su logika

Baudos benamui.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS