Dėl Klaipėdos centrinio pašto atnaujinimo projekto – svarstymai | KaunoDiena.lt

DĖL KLAIPĖDOS CENTRINIO PAŠTO ATNAUJINIMO PROJEKTO – SVARSTYMAI

Vis dar ruošiamasi Klaipėdos centrinio pašto atnaujinimui ir įveiklinimui. Veikiausiai bus skelbiamas projektuotojų atrankos konkursas. Tačiau tikslios datos, kada ir kokie sprendimai bus priimami, kol kas neskelbiamos.

„Nuo praėjusių metų liepos dirba tarpinstitucinė darbo grupė pašto komplekso sutvarkymo ir įveiklinimo klausimams spręsti. Joje dirba ir Kultūros ministerijos, ir savivaldybės specialistai“, – pasakojo Klaipėdos vicemeras Algirdas Kamarauskas.

Pagal bendradarbiavimo sutartį, pasirašytą tarp Kultūros ministerijos ir savivaldybės, ministerija valstybės ir ES struktūrinių fondų lėšomis numato sutvarkyti pašto kompleksą ir pritaikyti jį kultūros bei kitoms veikloms vykdyti, o savivaldybė – pasirūpinti erdvių įveiklinimu.

„Dar sprendžiama dėl būsimo atnaujinimo projekto apimties, galutinai apsisprendus – šiuo metu projektuoti centrinį pastatą ar iškart visą paveldosauginį kompleksą – ministerija ir Kultūros infrastruktūros centras skelbtų projektuotojų atrankos konkursą“, – sakė pašnekovas.

Algirdas Kamarauskas. Vytauto Liaudanskio nuotr.

2021 m. Kultūros ministerijos užsakymu parengtos galimybių studijos rengėjai pašto rūmų komplekse siūlė kurti daugiafunkcę kultūros erdvę. Apie šias idėjas kalbėta ir pernai.

Šiuo metu savivaldybė tikslina įveiklinimo koncepciją – siekiama sukurti Klaipėdos identitetą atspindintį traukos objektą.

Buvo svarstoma įkurti Klaipėdoje gimusio astronomo F. W. Argelanderio mokslo ir meno centrą su muziejinėmis, renginių, rezidencijų funkcijomis.

„Taip pat siūlyta komunikacijos centro koncepcija, orientuota į ryšių ir komunikacijos centrą, kuriame būtų pristatomas istorinis paveldas ir šiuolaikinės technologijos. Šiuo metu savivaldybė tikslina įveiklinimo koncepciją – siekiama sukurti Klaipėdos identitetą atspindintį traukos objektą. Koncepcijos ašimi išlieka Argelanderio mokslo ir meno centras, tačiau koncepcija bus papildyta jūriniais taikomaisiais akcentais, netrukus bus skelbiamas ekspozicijos detalizuotos koncepcijos sukūrimo konkursas“, – atskleidė A. Kamarauskas.

Pasak jo, kol rengiamasi pašto atnaujinimui ir įveiklinimui, Kultūros infrastruktūros centras rugpjūtį įrengė laikinąsias apsaugos priemones, kad pastatas nenyktų ir nekeltų grėsmės praeiviams.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Meridianas

Geriausia butu nugriauti ir pastatyti savivaldybe. :D

ne būrui

Būrai žino Argelanderį, o ateiviai ne... Argelanderis geriausias Beselio, matematiko, astronomo mokinys ! Argelanderis įkūrė Helsinkio observatoriją ir buvo jos vadovas Argelanderio vardu pavadintas Bonos universiteto institutas Argeladneris vienas žymiausių to meto astronomų Argelanderio gatvėje Bonoje buvo lietuvos ambasada iki ji persikėlė į Berlyną Argelanderio tėvų namo vietoje ir sklype buvo pastatyti karališkieji pašto rūmai, nebūrai juos statė, nebūrai žiūri pasyviai, kaip jie griūva, kaip sakoma nė muona..

O gal žinote ir

Kultūros infrastruktūros centro vadovo pavardę , ___Dar sprendžiama dėl būsimo atnaujinimo projekto apimties, galutinai apsisprendus – šiuo metu projektuoti centrinį pastatą ar iškart visą paveldosauginį kompleksą – ministerija ir Kultūros infrastruktūros CENTRAS SKELBTŲ PROJEKTUOTOJŲ ATRANKOS KONKURSĄ “, – sakė pašnekovas. ________P.S. kaip suprantu nuo Klaipėdos valdininkų niekas nepriklauso ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS