Dėl parkavimo vietų uostamiestyje – ne tik diskusijos | KaunoDiena.lt

DĖL PARKAVIMO VIETŲ UOSTAMIESTYJE – NE TIK DISKUSIJOS

Uostamiestyje vėl kilo diskusijos dėl automobilių parkavimo vietų trūkumo. Klaipėdos savivaldybės specialistai, policijos pareigūnai susitikime su pietinės miesto dalies gyventojais atsakė į klausimus ir papasakojo, kokie darbai bus įgyvendinti 2024-aisiais, sprendžiant šią opią problemą.

Trečiadienio vakarą Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus irgi dalyvavo šiame susitikime, atsakė į aktualius klausimus ir pristatė artimiausius planus.

„Parkavimo vietų trūkumas Klaipėdoje – ne šiandien iškilusi problema. Papildomų aikštelių įrengimas – vienas prioritetinių mūsų darbų“, – po susitikimo savo „Facebook“ paskyroje rašė A. Vaitkus.

Jis taip pat nurodė, kad 2023 m. uostamiestyje iš viso buvo įrengta 500 parkavimo vietų, o šiemet planuojama įrengti kelis kartus daugiau.

Artimiausiu metu vien nuo Jūrininkų prospekto yra numatyta įrengti dar 300 parkavimo vietų.

„Artimiausiu metu vien nuo Jūrininkų prospekto yra numatyta įrengti dar 300 parkavimo vietų. Intensyviai, asmeniškai bendrauju su prekybos centrų savininkais, kad nuo vakaro iki ryto daugiabučių gyventojai galėtų už simbolinį mokestį statyti automobilius privačiose aikštelėse“, – skelbė A. Vaitkus.

Tam, kad naujų aikštelių įrengimo darbai vyktų greičiau ir pigiau, bus įvedama naujovė.

„Patys pirksime statybines medžiagas ir samdysime rangovus. Tikime, tai paspartins procesus ir atpigins darbus“, – pažymėjo Klaipėdos meras.

Uostamiestyje jau įrengtos bandomosios parkavimo vietos su ažūrinėmis trinkelėmis, tokių, anot A. Vaitkaus, šiais metais atsiras ne viena dešimtis.

„Gyventojams tereikia gauti daugelio sutikimą, kad jų pačių numatytoje vietoje būtų įrengta aikštelė, ir šį prašymą pateikti savivaldybei. Pažadame, per porą savaičių atvyksime į vietą, įvertinsime situaciją ir, jei tik bus galimybė, pradėsime darbus, kai atšils“, – tikino A. Vaitkus.

GALERIJA

  • Dėl parkavimo vietų uostamiestyje – ne tik diskusijos
Klaipėdos savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (34)

Marijus

Buvau. Tai vaizdialis tarsi būtų atėjęs Impotentas Kazanova - visko nori, bet nieko negali... Ir tie savivaldybės melagiukai tokie pat kompanijoj....

Duda

teisus 200% , tas meras jeigu ir padarys parkavimo aikstele tai mokesit uz parkavima kad maza nepasirodys

Dūda

Apie kokias parkavimo vietas jūs čia svaigstat? Meras yra oligarchų statytinis, todėl jų valią ir vykdys o ne jūsų.Tik atėjęs į valdžią iškart su oligarchais gyvenančiais Skautų g.Giruliuose pasirašė taikos sutartį.Vadinasi,draudžiami šlakbaumai liko.O savivaldybė dėl to kovojo nuo 2005 m.Tuoj "Lenino" a.statys požeminę autoaikštelę irgi "Viktorijos" oligarchui.Va taip jis rūpinasi jumis. Cha cha.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS