Ekskrementų vieta – už tvoros? | KaunoDiena.lt

EKSKREMENTŲ VIETA – UŽ TVOROS?

Keturkojų šeimininkai kaltinami netvarkingumu – I. Simonaitytės gatvėje naujai įrengiamoje vaikų žaidimų aikštelėje mėtosi ekskrementų maišeliai. Nors aikštelė yra už tvoros, tai netrukdo pro šalį einantiems šiukšlintojams.

Tai pastebėjusi klaipėdietė piktinosi – toks gyventojų elgesys rodo kai kurių miestiečių žemą moralę, juk žaidimų aikštelėje veikiausiai žais jų pačių vaikai.

"Žmonės, jūs esate šlykštūs padarai. Vieta – naujai įrenginėjama I. Simonaitytės vaikų žaidimų aikštelė. Ši vieta nėra skirta šunų ekskrementams. Ir mėtyti maišelius su jais per tvorą yra labai šlykštu ir žema. Šioje aikštelėje žais jūsų vaikai, anūkai, giminaičiai", – emocijas liejo moteris.

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius jokių skundų ar pranešimų dėl čia esančios netvarkos dar negavo.

"Viešosios tvarkos skyrius skundų dėl šiukšlinimo I. Simonaitytės g. tvarkomoje vaikų žaidimų aikštelėje nėra gavęs. Visais atvejais gavus skundus yra pradedamas tyrimas nustatyti pažeidėją. Miesto tvarkymo skyrius, atsakingas už minimos vaikų žaidimų aikštelės įrengimą, apie šią situaciją yra informuotas ir artimiausiu metu teritorija turėtų būti sutvarkyta", – informavo Viešosios tvarkos skyriaus administracinės veiklos poskyrio vedėja Rita Mikluševičiūtė.

Sučiupus pažeidėją, pagal Administracinių nusižengimų kodekso 366 straipsnį, tvarkymo ir švaros taisyklių pažeidimas užtrauktų įspėjimą arba baudą nuo 20 iki 140 eurų, o nusižengus pakartotinai – nuo 140 iki 600 eurų.

Tačiau rasti pažeidėją – menka tikimybė, kadangi tiek gyventojai, tiek savivaldybės specialistai negali nuolat tykoti pažeidėjų.

Lapkričio pabaigoje Viešosios tvarkos skyriaus Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Linas Lapinskas sakė, kad šiemet jau buvo gauta per 60 įvairių skundų ir pranešimų, susijusių su gyvūnų laikymo, vedžiojimo tvarkos pažeidimais.

"Dažniausiai žmonės skundžiasi dėl gyvūnų keliamo triukšmo, gauta keletas pranešimų dėl nesurenkamų šunų ekskrementų bei šunų vedžiojimo be pavadėlio. Taip pat keletą kartų buvo pranešta apie galimą gyvūnų nepriežiūrą", – sakė specialistas.

GALERIJA

  • Įprotis: kai kurie žmonės mano, kad ėjimas prie šiukšliadėžės – laiko gaišimas, tad ekskrementai metami kur papuola.
Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Ačiū šunų "mylėtojams"

Jei vaikas nueis nuo takelio, tai 100% įlips į krūvelę.

Ita

Savivaldybes darbuotojai bijo savo uzpak.....pakelti ir pervaziuoti visas aiksteles .....kaip valomos ,tvarkomos ir t.t.....kol negauna signalo nieko nedaro ....taip kad mielieji matom netvarka ir skambinam ,kad jie nors uz algas atidirbtu ....

chutin puilo

Orkai. Kur gyvena, ten ir sika...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS