Gatvė po lietaus – lyg jūra | KaunoDiena.lt

GATVĖ PO LIETAUS – LYG JŪRA

Klemiškės gatvė – ir vėl apsemta. Nors šiuo metu vandens beveik neliko, gyventojai nerimauja, kad stipriau palijus vėl telksis didžiulės balos, bus sunku važiuoti, bus gadinamas klaipėdiečių turtas.

Paupių seniūnaitė Rasa Arcišauskienė tikino ne kartą kalbėjusi su už šią problemą atsakingais asmenimis, bet situacija nesikeitė.

„Ne pirmas kartas, kai gatvę apsemia po lietaus. Projektavimo metu nebuvo išspręstas klausimas dėl lietaus nuotekų. Tad dabar ta problema kamuoja žmones. Ne vieną kartą apie tai kalbėjau su valdininkais, projektuotojais, kelininkais. Pažadėjo, kad kitą savaitę bus sprendimas“, – teigė pašnekovė.

Po nedidelio lietaus gatvė nebūna apsemta, tačiau po smarkesnio gyventojams tenka bristi ir važiuoti lyg per jūrą.

„Sprendė sprendė, bet iki šiolei – nieko. Tikimės, sutvarkys, nes žmonėms tai – nepatogumas. Jeigu jau semia ir žmonių turtą, tada jau yra blogai. Šiaip statybininkais esame patenkinti, operatyviai dirba. Ten, kur jau sutvarkė, – labai gražu“, – pažymėjo R. Arcišauskienė.

Sprendė sprendė, bet iki šiolei – nieko.

Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas paaiškino, dėl kokių priežasčių gatvę semia vanduo.

„Problema tokia, kad yra įrengti lietaus nuotekų surinkimo šulinėliai, bet jie neprijungti prie lietaus tinklo, tad šulinėliai nuvesti į kelkraščius. Kai kelkraščiai yra pilni vandens, vanduo nebeturi kur nubėgti. Anksčiau būdavo atviras kanaliukas lietui surinkti, jis dabar su Klemiškės gatve yra sukanalizuotas, ten įrengtas lietaus kolektorius“, – sakė V. Švedas.

Pasak jo, jau svarstoma apie projekto pakeitimus, tad problema bus sprendžiama, tik kol kas neaišku kada.

„Tai yra už mūsų projekto ribų, bet sprendžiame, numatysime tos atšakos prijungimą, bent jau Rūko gatvės priekyje, kad tos gatvės pradžia tiek nesisemtų. O šiaip problema – perspektyvinė, toje gatvėje tų tinklų daug nėra. Visos gatvės problemos mes neišspręsime, bet kažkiek tikrai pagelbėsime. Negaliu pasakyti, kada, tikrai ne rytoj ir ne poryt. Sprendžiame, turime pasidaryti projekto sprendinius, susiderinti, ir tada jau žiūrėsime“, – teigė uostamiesčio savivaldybės atstovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Anonimas

viskas OK . N kaimieciai nori buti mieste ! bet ..... PER SAKAS !

A

Be reikalo čia tiek negatyvių komentarų Klemiškės gatvės rekonstruojančiai YIT Lietuva bendrovei. Greičiausiai net neturite supratimo, koks sudėtingas darbas iki šiol atliktas. Darbuotojai tikrai dirba profesionaliai.

Anonimas

nauju kaimieciu DZIAUGSMAS ))))))) laikykite !!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS