Gavėnia: klaipėdiečius slegia baugi realybė? | KaunoDiena.lt

GAVĖNIA: KLAIPĖDIEČIUS SLEGIA BAUGI REALYBĖ?

Artėjant Velykoms, vis daugiau tikinčiųjų patraukia į bažnyčią. Vieni gavėnios laikotarpį išnaudoja sakramentų priėmimui, išpažinties atlikimui, kiti siekia atitrūkti nuo rūpesčių, skubėjimo ir pasimelsti už save bei artimuosius.

Anot Klaipėdos Šv. Juozapo Darbininko bažnyčios klebono Vlado Gedgaudo, šią gavėnią klaipėdiečiai atrodo labiau sunerimę, prislėgti.

Galbūt žmonės šiek tiek sukrėsti karo, kuris vis nesibaigia, ir tų ekonominių problemų, tai liečia kiekvieną.

„Galbūt žmonės šiek tiek sukrėsti karo, kuris vis nesibaigia, ir tų ekonominių problemų, tai liečia kiekvieną. Antra vertus, dar tos politinės problemos, mero rinkimai ir panašiai. Tos nuotaikos vis tiek jaučiamos. O religiniu aspektu, manau, visi laukia Velykų, gana gausiai lanko bažnyčią“, – sakė pašnekovas.

Šioje bažnyčioje ištisus metus veikia maldos grupelė. Taip pat per gavėnią pastatomas šv. Sakramentas adoracijai, tad tikintieji gali apsilankyti ir pasimelsti ne tik dienos, bet ir nakties metu.

Vladas Gedgaudas. Redakcijos archyvo nuotr.

Akcentuojama, kad praktikuojantiems katalikams šis laikotarpis – pilnas susikaupimo, apmąstymų, o kitai daliai žmonių gavėnia – kaip įprastas religinis formalumas, kai būtina atlikti išpažintį, apsilankyti bažnyčioje prieš ir per didžiąsias šventes.

Taip pat Šv. Juozapo Darbininko parapijoje vyksta paramos, kuri išdalijama nepasiturintiems, rinkimas. Ją surinkus, ji išvežama į Klaipėdos „Carito“ būstinę, esančią Marijos Taikos Karalienės bažnyčioje.

„Telšių vyskupijos kurija pateikia tam tikras nuorodas, kada rinkti rinkliavas, ir tada renkame. „Caritas“ renka rūbus, maistą, tada veža į Marijos Taikos Karalienės bažnyčią arba į Kauną. Mes dalinimu neužsiimame, surenkame ir perduodame“, – pažymėjo V. Gedgaudas.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

ką čia bepasakosi tam kunigui?

apie mane daugiau visi žino nei aš pats žinau apie save))) Kokia pletkerka papasakos ir dar dadės nuo savęs. Šlykštynės bobos pletkininkės . Kunigui nebėra ką pasakoti ...

Anonimas

Bažnyčia tai ne Dievas.Išpažintį atliekame prieš Dievą,jei toks yra, o ne kunigams,prisidirbusiems nuodėmių,dar mat pasakosiu nuodėmes.

Morta

per valstybines šventes baznycioje tušcios vadovu vietos, nejaugi covidas sujauge viska
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS