Kelių valymui žiemos sezonu Klaipėdoje pasiruošta | KaunoDiena.lt

KELIŲ VALYMUI ŽIEMOS SEZONU KLAIPĖDOJE PASIRUOŠTA

Uostamiesčio meras Arvydas Vaitkus susitiko su rangovais, atsakingais už kelių valymą mieste žiemos sezonu. Visi jie tvirtino tą patį – praėjusių metų situacija neturėtų pasikartoti, o darbai, esant reikalui, prasidėtų dar neatėjus lapkričiui.

Žiemos sezonas oficialiai prasidės nuo lapkričio 1 ir tęsis iki kovo 31 d. Gatvių valymą atliks trys įmonės. Pietinę miesto dalį valys „Vakarų švara“, centrinę – „Ecoservice“, šiaurinę – „Klaipėdos paslaugos“.

Teigiama, kad su jais jau pasirašytos oficialios sutartys.

„Apsitarta su visais rangovais, kurie valo pietinę, šiaurinę ir centrinę miesto dalis. Taip pat ir su atsakingais už šaligatvių valymą. Apkalbėta, ar tikrai kelininkai yra pasiruošę ir ar nepasikartos praėjusių metų scenarijus. Meras buvo patikintas, kad taip neturėtų nutikti. Juolab kad šiais metais spėta pasirašyti sutartis su visais rangovais. Praėjusiais metais dėl viešųjų pirkimų buvo įstrigusios procedūros ir buvo likęs vienas rangovas visam miestui“, – teigė Klaipėdos savivaldybės Komunikacijos skyriaus vedėja Gintarė  Butkienė.

Pagrindinė mero pasiųsta žinutė – negali kartotis tai, kas buvo praėjusiais metais.

Anot jos, pagrindinis mero klausimas rangovams vakar buvo, ne kiek jie sandėliuose turi druskos, o kaip yra pasiruošę planuoti ir vykdyti savo darbus.

„Pagrindinė mero pasiųsta žinutė – negali kartotis tai, kas buvo praėjusiais metais“, – pažymėjo pašnekovė.

Anot jos, rangovai jaučiasi pasiruošę. Esant būtinybei, pavyzdžiui, staigiai atvėsus orams ir iškritus sniegui, jie galėtų dirbti ir neprasidėjus lapkričio 1-ajai.

„Patys matome, ką pranašauja sinoptikai, tad niekada negalime žinoti, kad rytoj nepašals ir ar nereikės pagalbos. Rangovai yra pasiruošę pradėti savo darbus, nes oficialias sutartis jau turi“, – tikino G. Butkienė.

Visą miestą valys 22 sniego valytuvai-barstytuvai, aptarnaus trys sniego krautuvai sniego išvežimui, trys sniego krautuvai sniego krovimui, šeši traktoriai, trys mobiliosios mini technikos vienetai.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

TV PAGALBA

Ar keliu tarnyboms atskirai reikes vel pranesti, kad ziema atejo, nes jie vistiek pramiegos ziemos pirma savaite....

Anonimas

pasiruosta iki PIRMO SNIEGO DDDDDd

Kaip \\\\\.../////

visumet,gruodyje žiema "netikėta",LT,o ne Kalifornijoje.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS