Klaipėdiečiai gali butus šildytis ir toliau | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDIEČIAI GALI BUTUS ŠILDYTIS IR TOLIAU

Vakar Klaipėdoje oficialiai baigtas šildymo sezonas. Atsižvelgus į vyraujančias palankias orų prognozes, šildymą nuspręsta išjungti. Tačiau gyventojai, dar nenorintys šildymo nutraukti, gali raštu kreiptis į šiluminį mazgą prižiūrinčią įmonę ir pratęsti šildymo sezoną, nepriklausomai nuo savivaldybės sprendimo.

Įprastai šildymo sezonas Klaipėdoje baigiamas antroje balandžio pusėje, bet pastaruosius trejus metus tęsėsi iki gegužės pradžios. Pernai buvo išjungtas gegužės 3 d.

Klaipėdos savivaldybė skelbė, kad butuose esančių radiatorių atšalimas priklauso nuo pastatų šilumos sistemų prižiūrėtojų.

„Tuose namuose, kuriuose yra įrengti automatizuoti šilumos punktai, suveikus nurodytos temperatūros davikliui, automatiškai uždaroma šilumos padavimo sklendė ir šiluma į gyventojų butus nebepatenka. Tuose namuose, kuriuose automatizuotų šilumos punktų nėra, šilumą sistemų prižiūrėtojai išjungia rankiniu būdu“, – informavo uostamiesčio savivaldybė.

Jei norima šildytis ilgiau, daugiau nei pusė namo gyventojų turėtų raštu kreiptis į šiluminį mazgą prižiūrinčią įmonę (bendrijos pirmininką ar administratorių).

Taip pat skelbiama, kad šildymo sezono pabaigą, atsižvelgdama į faktinę lauko oro temperatūrą, savivaldybė nustato savo pavaldume esančioms įstaigoms.

O kiti šilumos vartotojai, įskaitant ir daugiabučių gyvenamųjų namų gyventojus, balsų dauguma gali patys apsispręsti dėl savo pastatų šildymo pabaigos – ji nebūtinai turi sutapti su savivaldybės nustatyta šildymo sezono pabaiga.

„Jei neturima gyventojų prašymo šildyti ilgiau, šilumos tiekimas į butus nutraukiamas paskelbus oficialią sezono pabaigą. Jei norima šildytis ilgiau, daugiau nei pusė namo gyventojų turėtų raštu kreiptis į šiluminį mazgą prižiūrinčią įmonę (bendrijos pirmininką ar administratorių). Tokia pačia tvarka šildymo sezoną galima baigti ir anksčiau nei oficiali šildymo sezono pabaiga“, – priminė Klaipėdos savivaldybė.


Klaipėdoje šildymo sezonai baigti

2004 m. – balandžio 19 d.

2005 m. – balandžio 18 d.

2006 m. – balandžio 25 d.

2007 m. – balandžio 16 d.

2008 m. – balandžio 24 d.

2009 m. – balandžio 14 d.

2010 m. – balandžio 26 d.

2011 m. – balandžio 21 d.

2012 m. – balandžio 20 d.

2013 m. – balandžio 22 d.

2014 m. – balandžio 18 d.

2015 m. – balandžio 24 d.

2016 m. – balandžio 14 d.

2017 m. – gegužės 5 d.

2018 m. – balandžio 11 d.

2019 m. – balandžio 19 d.

2020 m. – balandžio 30 d.

2021 m. – gegužės 3 d.

2022 m. – gegužės 5 d.

2023 m. – gegužės 3 d.

2024 m. – balandžio 29 d.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

L

Gerai kad išjungė šildymą

tai

Ar galima vienu metu laikyti įjungtą šildymą ir kondicionavimą, tai ekonomikos tvarus ir ekologiškas kursas?

Delfys ir lietritys plėšikauja

Akcija. Neskaitau plėšikų portalų Delfi ir lrytas. Jau tiek suįžūlėjo, kad reikalauja mokėti už straipsnio skaitymą. Lyg jie būtų laikraščiai. Neskaitykite ir reklamos jie nebegaus. Galės patys už savo pinigus save skaityti. Kaip kokie bankininkai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS