Klaipėdoje ieškoma gyvos Kalėdų eglės | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOJE IEŠKOMA GYVOS KALĖDŲ EGLĖS

Uostamiestyje tęsiama gyvos kalėdinės eglutės tradicija. Iki spalio 27 d. įstaigos „Klaipėdos šventės“ atstovai lauks gyventojų eglučių pasiūlymų su nuotraukomis. Išrinktos eglutės įžiebimo šventė Teatro aikštėje planuojama gruodžio 2-ąją.

Organizatoriai akcentavo, kad dėl minėtos iniciatyvos – dovanoti miestui Kalėdų eglę, sulaukė daugybės teigiamų atgarsių ir tai tapo Klaipėdos kalėdinio laikotarpio vizitine kortele.

Anot „Klaipėdos švenčių“ komunikacijos ir rinkodaros vadovės Živilės Putnienės, nors nuo naujienos apie ieškomų eglučių paskelbimą praėjo tik diena, jau yra gauti keturi pasiūlymai, du – kaip ir praėjusiais metais ir du nauji.

O padovanoti žaliaskares žmones skatina įvairios priežastys – aukštaūgiai medžiai užstoja saulės šviesą, kartais kliudo elektros laidams, užima daug vietos.

Primenama, kad gyventojams nusprendus dovanoti savo užaugintą medį, organizatoriai spręs visus su eglutės nukirtimu, pervežimu ir medžio augimo vietos sutvarkymu susijusius rūpesčius.

Reikalavimas eglutei – ne žemesnė kaip dešimties metrų aukščio, plačiu ir gausiu šakų vainiku. Visos pasiūlytos kandidatės bus apžiūrėtos, įvertintos ir pristatytos visuomenei. Sudaryta komisija atrinks tinkamiausią ir verčiausią Klaipėdos miesto eglės vardo.

Prieš metus Teatro aikštę papuošė Klaipėdos universiteto botanikos sodo padovanota eglė.

Tąkart gyventojai buvo pasiūlę rekordinį eglučių skaičių – iš viso net 20 kandidačių. Tarp gautų pasiūlymų eglutės buvo iš Klaipėdos, Marijampolės, Radviliškio, Gargždų, Kretingos, Palangos.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Drs

Pagalvojau, kad savivaldybė pereis prie tradicijos puošti gyvą eglę, o ne nukirstą - gaila bet ne...

Anonimas

jieško kad nužudyt ,nu bandytai tie klaipediečiai.

Adomas

Tai kur tas nuotraukas siūst

SUSIJUSIOS NAUJIENOS