Klaipėdos gyventojams – Civilinės saugos mokymai | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOS GYVENTOJAMS – CIVILINĖS SAUGOS MOKYMAI

Šiandien, rugsėjo 14-ąją, 17.30 val. Klaipėdos savivaldybės posėdžių salėje (Liepų g. 11) gyventojai laukiami Civilinės saugos mokymuose. Specialistai atsakys į rūpimus klausimus, pasidalins informacija apie veiksmus, kurių reikėtų imtis iškilus ekstremaliai situacijai.

Į mokymus kviečiami ir Klaipėdos bendruomenių lyderiai, kiti jų nariai ir seniūnaičiai.

Mokymus ves Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Civilinės saugos skyriaus ir Klaipėdos savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus Civilinės saugos ir mobilizacijos poskyrio specialistai.

„Mokymai bus labiau teoriniai, jų metu dalyviai bus skatinami aktyviai dalyvauti diskusijose aktualiais klausimais. Preliminari mokymų ir diskusijų trukmė – apie 2 val. Šis mokymo seminarų ciklas yra Vidaus reikalų ministerijos informacinės kampanijos „Esame komanda. Turime planą“ dalis“, – paaiškino miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Civilinės saugos ir mobilizacijos poskyrio vedėjo Žygintas Viršilas.

Jis taip pat pažymėjo, kad Klaipėdos savivaldybėje planuojama surengti po vieną tokį mokymų renginį, kurio metu būtų sukviečiami visi savivaldybės teritorijoje veikiantys vietos bendruomenių lyderiai.

Atsiradus poreikiui, mokymai galėtų būti organizuojami pakartotinai.

„Šių mokymų metu vietos bendruomenių lyderiai, jų nariai ir seniūnaičiai įgis praktinių ir aktualių žinių, kaip pasiruošti ir kaip elgtis skirtingų ekstremalių situacijų atveju. Bus aptarti gyventojų perspėjimo, slėptuvių, kolektyvinių apsaugos statinių ir priedangų, gyventojų evakavimo klausimai, šeimos planas, pristatytas išvykimo krepšys. Apmokyti vietos bendruomenių lyderiai galės skleisti žinią ir rengti mokymus savo bendruomenėms, taip didindami gyventojų informuotumą ir praktinį pasirengimą šiomis temomis“, – sakė pašnekovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Klpd.

geriau nurodykit kur galima baltas tapačkes nusipirkt. Tai vienintelis darbas koki reikėtų atlikti kad pasiruošt:D)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS