Klaipėdos gyventojams gėlynų vis dar mažai? | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOS GYVENTOJAMS GĖLYNŲ VIS DAR MAŽAI?

Birželį viešose uostamiesčio erdvėse pradėtos sodinti vienmetės vasarinės gėlės. Klaipėdos savivaldybės atstovai žadėjo, kad šiemet jų bus daugiau ir įvairesnių. Tačiau gyventojai pastebi, kad į gėlėmis sodinamų vietų sąrašą kai kurios gatvės vis dėlto neįtrauktos.

Klaipėdos savivaldybės puslapyje viena moteris rašė, kad gėlių ypač trūksta Sportininkų kvartale. Anot jos, čia nėra nė vienos gėlės.

Panašiai skundėsi ir skaitytoja Irena, tik jos nurodyta vieta kita.

„Kalbu apie Naująją perkėlą, kampą, kur yra sankryža, visi suka važiuoti nuo „Akropolio“ ta pagrindine sankryža. Šioje teritorijoje įvyko daug pokyčių – rekonstravo kelius, tvarkė dviračių takus, sutvarkė visus šviesoforus. Neseniai „Klaipėdoje“ perskaičiau, kad Klaipėda žydės lyg gėlynas, įvardintos visos gatvės ir aikštės, kur bus sodinamos gėlės, bet mano minėtos vietos sąraše nėra. Nors čia reprezentacinė vieta, didelis judėjimas, daug turistų, bet esame lyg pamirštas Dievo kampas“, – skundėsi Irena.

Nors čia reprezentacinė vieta, didelis judėjimas, daug turistų, bet esame lyg pamirštas Dievo kampas.

Uostamiesčio savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Inga Kubilienė tikino, kad šioje sankryžoje statyti gėlynų neplanuojama.

„Sankryža yra labai avaringa, intensyviai naudojama, ten nėra galimybės pastatyti gėlinių“, – pažymėjo I. Kubilienė.

Tačiau yra klaipėdiečių, kuriuos pasodintos gėlės vis dėlto džiugina.

„Noriu padėkoti gėlininkams. Mūsų miestas tikrai pražydo, yra kur akis paganyti. Ačiū jiems už sukurtą grožį. Spalvos labai ryškios ir gražios. Šaunuoliai“, – džiaugėsi į „Klaipėdą“ paskambinusi gyventoja.

Gėlių sodinimui šiemet skirta 160 tūkst. eurų (2022 m. – 160,5 tūkst.).

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Anonimas

sakalienes paprasykt pavarys DDDDD

Mažai medžių! Bet kam tai rūpi...

O tie rudi klevai Pilies gatvėje. Varge varge. Savų neturim? Tai tik mano nuomonė, bet kas paneigs kad pinigai nebuvo "įsisavinti". Jei klystu - neteiskit, bet paaiškinkit.

Klaipėdietė

Gaila maojo miesto :).. Oi, kaip trūksta žalumos, siūruojančių žolynų...Senamiestis, o ir visos kitos viešos erdvės- aptriušę, apaugę piktžolėmis... Metai iš metų, besikartojantys, sovietiniai ,,kičiniai" sprendimai ...Ets...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS