Klaipėdos senamiesčio fasadų atnaujinimo programa: jau sulaukta net 23 paraiškų | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOS SENAMIESČIO FASADŲ ATNAUJINIMO PROGRAMA: JAU SULAUKTA NET 23 PARAIŠKŲ

Jau sulaukta net 23 paraiškų dėl dalyvavimo Klaipėdos senamiesčio fasadų atnaujinimo programoje. Dėl šios priežasties išaugo ir lėšų, reikalingų darbams įgyvendinti, suma. Buvo skaičiuojama, kad 2024-aisiais prireiks mažiausiai 150 tūkst. eurų, tačiau, sulaukus daugiau paraiškų iš senamiesčio pastatų valdytojų, poreikis išaugo iki 650 tūkst. eurų.

Sienose – drėgmė ir pelėsis

Uostamiesčio meras Arvydas Vaitkus lankėsi Klaipėdos kultūrų komunikacijų centre (KKKC) ir įvertino neeksploatuojamas patalpas. Taip pat teikė pastabas dėl atnaujinimo darbų ne tik išorėje, bet ir pastato viduje.

Meras pažymėjo, kad KKKC fasadų atnaujinimo programoje nedalyvavo. Iškėlus klausimą kodėl, paaiškėjo, kad įvyko nesusikalbėjimas su kai kuriais administracijos darbuotojais.

„Bet komunikacijos klaidas ištaisyti niekada nėra sudėtinga. Mes apžiūrėjome visas patalpas. Atrodo, šiokia tokia prabanga centrui būti tokioje archajiškoje aplinkoje, turėti ten darbo kabinetus. Parodų salė, vestibiulis taip pat reikalauja remonto. Tikrai nekoks vaizdas įeinant į Parodų rūmus, kuriuose demonstruojami patys gražiausi, nuostabiausi Klaipėdos ir krašto, Lietuvos ir kitų šalių meno kūriniai. Noras – įvesti tvarką, kad tose patalpose apsilankę žmonės jaustųsi, kad yra Parodų rūmuose. Be to, sienose kai kur yra drėgmės, pelėsio. Visa tai reikia sutvarkyti“, – teigė meras.

Planuose – aibė objektų

Taip pat buvo apžiūrėta ir šalia KKKC esanti gatvė. Anot A. Vaitkaus, Miesto tvarkymo skyriui bus pateiktos pastabos dėl to, kad lietvamzdžiai būtų prijungti į lietaus nuotekų sistemą.

Kada prasidės atnaujinimo darbai KKKC, konkrečių datų dar nėra.

Planų tiek, kad kalbėtume kokį mėnesį į priekį.

„Uždavinys – kuo greičiau. Dabar tiesiog pati administracija turi nuspręsti ir kaip galima greičiau imtis priemonių. Mūsų tikslas, kaip ir sakiau, per trejus metus kardinaliai keisti Klaipėdos senamiesčio vaizdą“, – tvirtino A. Vaitkus.

Be KKKC, yra ir daugybė kitų planų, kuriuos taip pat bus siekiama įgyvendinti.

„Džiaugiuosi, kad pasikalbėjus su Klaipėdos paveldo departamento Klaipėdos skyriumi ir su mūsų architektais, urbanistais, Klaipėdos savivaldybės administracijos specialistais radome sprendimą dėl Tomo gatvėje esančio atviro „baseino“. Ten turėtų prasidėti statybos ir tas baisus griovys turėtų tapti gražiu senamiesčio pastatu“, – sakė Klaipėdos vadovas.

Arvydas Vaitkus. Ryčio Laurinavičiaus nuotr.

Pateikė gražų projektą

A. Vaitkus taip pat aiškinsis priežastis, kas trukdė startuoti projektui dėl pastato, esančio Daržų gatvėje.

„Verslo žmonės prieš pusmetį buvo pateikę labai gražų projektą. Palei Daržų gatvę užstatyti vieną pastato dalį ir sujungti kitą pastato dalį su Skerdėjų gatve. Tas projektas man tikrai yra žavingas. Klausimas kodėl jis nestartavo? Noriu žinoti priežastis“, – klausė meras.

Vyksta diskusijos ir su Vilniaus dailės akademija. Siekiama rasti sprendimus, kad šis pastatų kompleksas kartu su automobilių stovėjimo aikštele būtų atnaujintas.

„Planų tiek, kad kalbėtume kokį mėnesį į priekį“, – tikino A. Vaitkus.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Bukagalvi,

Gyventojai didžiąją dalį prisideda iš savų lėšų ! Dalį eurų - tik fasadui ! Tai ne renovacija !

žemaitaičio klerkas

o gal meras galėtų visus Klaipėdos namus suremontuoti miestiečių sąskaita?Kai prasidės darbai suma išaugs iki milijono.O pats stebėjosi,kodėl pabrango naujoji mokykla

Su tais darbuotojais, kurie

nesugeba dirbti , reikėtų atsisveikinti ! Ir skubiai ! Klaipėda privalo gražėti! Nevykėlių nereikia ir taip ilgai nieko nedarė ____Meras pažymėjo, kad KKKC fasadų atnaujinimo programoje nedalyvavo. Iškėlus klausimą kodėl, paaiškėjo, kad įvyko nesusikalbėjimas su kai kuriais administracijos darbuotojais.___

SUSIJUSIOS NAUJIENOS