Klaipėdos sveikatos priežiūros centre – naujovės | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOS SVEIKATOS PRIEŽIŪROS CENTRE – NAUJOVĖS

Pietinėje miesto pusėje įsikūręs Klaipėdos sveikatos priežiūros centras nuo rugpjūčio pradžios virs poliklinika. Įstaigos statusas pasikeitė praplėtus teikiamų paslaugų spektrą.

Statusui – ilgas sąrašas

Pasak Klaipėdos sveikatos priežiūros centro vyriausiosios gydytojos Loretos Venckienės, tam, kad įstaiga būtų pertvarkyta į miesto polikliniką, reikėjo nueiti ilgą kelią.

"Dar 1997 m., vykdant sveikatos apsaugos reformą, buvo sujungtos Klaipėdos miesto ligoninės, Vaikų ligoninės bei 1-oji vaikų poliklinikos. Be čia dirbusių apylinkių terapeutų, pediatrų, akušerių ginekologų, chirurgų, teikusių pirminio lygio paslaugas, pas mus liko ir rentgenas, echoskopijų kabinetas bei Fizinės medicinos ir reabilitacijos skyrius. Nuo to laiko visas paslaugas kompensavome iš įstaigos lėšų, nes pacientams jos buvo labai reikalingos. Faktiškai pietinėje miesto dalyje tokių valstybinių įstaigų nebuvo, privačių – juolab. 2000 m., po ilgų diskusijų ir įrodinėjimo, licencija buvo papildyta leidimu teikti fizinės medicinos ir reabilitacijos paslaugas", – pasakojo L. Venckienė.

Tačiau iki galimybės vadintis poliklinika dar teko pavargti.

2002-aisiais tuometis sveikatos apsaugos ministras patvirtino net trylikos paslaugų, kurias teikianti įstaiga gali vadintis poliklinika, sąrašą.

Užsibrėžta palaipsniui įgyvendinti visus punktus.

Taip Klaipėdos sveikatos priežiūros centre imtos teikti akušerijos ginekologijos, chirurgijos, echoskopijos, endokrinologijos, neurologijos, otorinolaringologijos, vaikų, vidaus ligų bei radiologijos paslaugos.

Esmė ne pavadinime

Pernai uostamiesčio taryba padidino Klaipėdos sveikatos priežiūros centro įstatinį kapitalą 50 tūkst. eurų. Lėšos panaudotos akių ligų kabinetui įrengti.

Šiemet įstatinis kapitalas buvo padidintas dar 150 tūkst. eurų – įsigyta endoskopijos ir kardiologijos įranga leido paslaugų sąrašą užbaigti.

Įstaigos pertvarka buvo numatyta ir savivaldybės strateginiame plane.

Tačiau, Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko žodžiais, svarbiausia ne statusas, o tai, ką jis suteikia gyventojams.

Anot mero, pacientų poreikiai, aptarnavimo kokybė ir greitis yra pirmoje vietoje.

"Vargu, ar dažnas įstaigos lankytojas pajus pavadinimo pasikeitimą. Viskas yra turinyje. Labai linkėčiau, kad tai būtų poliklinika miestiečiams, kurių du trečdaliai gyvena pietinėje Klaipėdos dalyje. Tokios poliklinikos veikimas čia – labai svarbus", – tvirtino V. Grubliauskas.

Eilės pas gydytojus susitrauks?

Teigiama, kad ši naujovė užtikrins klaipėdiečiams galimybę gauti daugiau būtinų specialistų konsultacijų vienoje vietoje, geresnį medicinos paslaugų prieinamumą bei trumpesnes eiles pas medikus.

Anot Klaipėdos savivaldybės Sveikatos apsaugos skyriaus vyriausiosios specialistės Rožės Perminienės, klaipėdiečiams bus patogu pakilus į trečią ar ketvirtą įstaigos aukštą gauti antrinio lygio paslaugas, jiems nereikės blaškytis po visą miestą.

"Tikimės, kad poliklinikos teikiamos naujos paslaugos padės sumažinti eiles pas tokius specialistus, kaip kardiologai, neurologai. Ne paslaptis, kad žmonėms kartais tenka ilgai laukti, kad pas juos patektų", – atkreipė dėmesį R. Perminienė.

Šiuo metu įstaigoje dirba per 300 darbuotojų, tarp jų – apie 180 medikų.

Planuojama, kad ateityje čia bus teikiamos ir gydytojų traumatologų, ir gastroenterologų paslaugos.

Klaipėdos sveikatos priežiūros centras įsteigtas 1997 m., vykdant sveikatos apsaugos reformą. Iki tol įstaigą klaipėdiečiai žinojo kaip 3-ąją polikliniką.

Numatoma, kad oficialiai centras taps poliklinika rugpjūčio 1-ąją.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

Ačiū

Gal tikrai geresnės vadybos reikia, tačiau dėl visų vyresnio amžiaus specialistų- tikrai nesutikčiau. Labai pasitikiu savo šeimos gydytoja Angele Razgiene , pas kurią lankomės visa šeima, pasitikiu ir pagyvenusiomis procedūrinio sesutėmis, kardiogramų medikais, reabilitacijos paslaugų sesytėmis Dėkui Joms, kad dirba, neemigruoja.

Kas iš to

Prie ginekologu eiles ilgiausios, darbą pradeda 14 val, dirba puse dienos, o po valandos jau keliauja pietauti! Nėra nurodyta jokių pietų pertraukų! O kai buvo pasakyta gerb. Savilovienei, tai dar ir moralą teko atklausyt!

Marija

Eiles didziulis, pirmadieni pralaukiau prie kabineto 2, 45min, su temperatura, nors ir maza 37,6, bet ji kaip tik bjauri,ir dar per karscius. Suprantu kad gydytoja gal kavytes norisi, bet uz duru ligoniai, galima istaikit laika gal kada ju nebus. Rudinskiene, tai isvis, centro geda, ni spaudimo, ni gerkles ni nieko neziuri. Pas ja niekada nera eiliu, nes is jos visi pabego. Pas Akimova, sesute auksas, gydytoja tuscia be jos butu. Ji viska kaip bitute daro, aciu jai. Bet deja gydo ne sesute o gydytoja, todel nenoriu pas ja. Tualetai baisus, baisesniu nesu niekur macius smirda, siaubas, poperiaus niekada nera. Zodziu ten tikrai viska reikia keist, o gal griaut ir nauja statyt, nes sitas taip smirda navtolinu. Fuuuu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS