Kretingos gimtadienyje vyks aibė renginių | KaunoDiena.lt

KRETINGOS GIMTADIENYJE VYKS AIBĖ RENGINIŲ

Kretingai šiemet švenčiant 770-ąjį miesto jubiliejų, visą savaitgalį čia vyks aibė renginių – koncertai, meniniai pasirodymai, filmų vakarai, ekskursijos, pramogos vaikams, tautodailės ir amatų mugė.

Kulminacija – vakare

Kartu su miesto jubiliejumi švenčiami Šv. Antano atlaidai.

Pasak Kretingos rajono mero Antano Kalniaus, švęsti jubiliejų pradėta anksčiau.

„Prieš dvi savaites visus kretingiškius pakvietėme padovanoti miestui medžių ir krūmų, mes jų pasodinome 770. Manau, kad tai – pati didžiausia dovana miestui. Kadangi esame labai tikintis miestas, mūsų miesto ir rajono svečius bei gyventojus kvietėme į Šv. Antano dienos atlaidus. Jie prasidėjo nuo antradienio, kiekvieną vakarą vyko mišios, o po mišių – renginiai“, – pasakojo meras.

Šventės kulminacija dar laukia, ji vyks šeštadienį – vakarop Vasaros estradą drebins Kauno bigbendas su atlikėjais: koncertuos Karina Krysko, Jeronimas Milius, Saulius Prūsaitis su gyvo garso grupe. Vakarą vainikuos atlikėjų Aušros ir Ramūno Difartų duetas.

Mes dažnai įvardijame save kaip Mažąjį Lietuvos Vatikaną.

Truks iki sekmadienio

Šeštadienį nuo 10 iki 13 val. Kretingos Rotušės aikštėje skambės liaudiška muzika. Šokti kvies folkloro ansambliai iš Lietuvos ir Latvijos.

„Mes dažnai įvardijame save kaip Mažąjį Lietuvos Vatikaną, Kretingoje turime penkis vienuolynus. Kretingos miestas ir rajonas garsėja darbščiais žmonėmis. Jei atvažiuosite į mūsų nuostabų miestą, pamatysite, koks jis pasikeitęs. Tai dėka žmonių, kurie kasdien dirba, tvarko ir stengiasi padaryti jį dar gražesnį“, – pažymėjo A. Kalnius.

Šventinė programa tęsis ir sekmadienį. Diena prasidės rytinėmis mišiomis Viešpaties Apreiškimo Švč. Mergelei Marijai bažnyčioje.

Vėliau vyks ekskursija „Grafų Tiškevičių legendos“, parodos atidarymas, iškyla, o programą vainikuos 18 val. Kretingos Evangelikų liuteronų bažnyčioje vyksiantis instrumentinės džiazo grupės ir dainininkės Kotrynos Juodzevičiūtės koncertas.

Antanas Kalnius. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Vyks išskirtinis turnyras

Švenčiant šią išskirtinę sukaktį – 770-ąjį miesto gimtadienį, šeštadienį ir sekmadienį Kretingos motodrome vyks motobolo turnyras.

Šeštadienį 16 val. Kretingos motobolo klubas savo aikštėje žais rungtynes su svečiais iš Vokietijos. „Old Devils“ komanda yra sudaryta iš vyresnių aukšto meistriškumo žaidėjų, atstovavusių Vokietijos ir Prancūzijos nacionalinėms rinktinėms.

„Sutapo miesto jubiliejus ir svečių iš Vokietijos atvykimas. Pakvietėme dalyvauti ir Skuodo komandą. Turnyrą darome ne kiekvienais metais. Iš viso šiame turnyre bus keturios komandos“, – sakė Kretingos motobolo klubo vadovas Eduardas Steckis.

Turnyras prasidės sekmadienį 14 val. Vienerių rungtynių trukmė – du kėliniai po 15 minučių.


Turnyro tvarkaraštis

14 val. „Old Devils“ – Skuodo „Bartuva“.

14.45 val. Kretingos MK – Lietuva U18.

15.30 val. Lietuva U18 – „Old Devils“.

16.15 val. Kretingos MK – Skuodo „Bartuva“.

17.30 val. Lietuva U18 – Skuodo „Bartuva“.

18.15 val. Kretingos MK – „Old Devils“.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

>Y

Ne , bus kacapoidinis p*zdovas. Galėsi jam rudają palaižyt.

Y

A zelenskio nebus

SUSIJUSIOS NAUJIENOS