Gaivinant Klaipėdos centrinio pašto kompleksą pasirašytas ketinimų protokolas | KaunoDiena.lt

GAIVINANT KLAIPĖDOS CENTRINIO PAŠTO KOMPLEKSĄ PASIRAŠYTAS KETINIMŲ PROTOKOLAS

Kultūros ministras Simonas Kairys ir Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas pasirašė ketinimų protokolą dėl Klaipėdos centrinio pašto komplekso įveiklinimo.

Abiejų pusių susitarimu nuspręsta tęsti bendradarbiavimą, siekiant išskirtinės architektūros kultūros paminklą paversti lankytinu traukos objektu.

"Ši diena po kažkurio laiko bus istorinė, nes vienas pagrindinių Klaipėdos centro ir senamiesčio akcentų – pašto pastatas įgavo tam tikrą fiksuojamą perspektyvą", – šiandien ryte prieš pasirašant dokumentą džiaugėsi miesto vadovas V.Grubliauskas.

Labai džiaugiuosi, kad vis judame į priekį.

Oficialiame ketinimų protokolo dokumente nurodyta, kad Kultūros ministerija įsipareigojo numatyti finansavimą kompleksui sutvarkyti 2021–2030 m. Kultūros ir kūrybingumo plėtros programos pažangos priemonės "Aukštos meninės vertės, įvairaus ir įtraukaus kultūros turinio prieinamumo didinimas" lėšomis.

O Klaipėdos savivaldybė įsipareigojo užtikrinti Klaipėdos centrinio pašto komplekso aktualizavimą, kultūros bei kitų veiklų ir paslaugų teikimą bei tam skirti lėšų iš savivaldybės biudžeto.

Simonas Kairys. Vytauto Liaudanskio nuotr.

"Labai džiaugiuosi, kad vis judame į priekį. Šiuo metu situacija yra tokia – iki šių metų pabaigos tiek Klaipėdos centrinis paštas, tiek Kauno paštas pereis Kultūros ministerijos žinion. Buvome šiek tiek užtrukę, nes, pasirodo, 30 metų Lietuvoje nebuvo tvarkos, kad toks sandoris galėtų vykti. Dėkui Seimui, kad labai operatyviai sureagavo ir mums padėjo, besibaigiant sesijai priėmė reikalingus įstatymo pakeitimus ir mums beliko tik formalios procedūros", – sakė S.Kairys.

Vyriausybės nutarimu Klaipėdos pašto kompleksas šių metų gegužę įrašytas į Valstybinės reikšmės istorijos, archeologijos ir kultūros objektų sąrašą.

"Pasirašydami šiuos dokumentus aiškiai deklaruojame, kad miestas imasi atsakomybės už būsimą sutvarkyto, renovuoto pašto įveiklinimą, ir imsimės atsakomybės už tai, kad jis būtų vienas pačių patraukliausių, jaukiausių objektų turizmui", – tikino uostamiesčio meras.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Anonimas

Visus įveiklinam, šiandien paskaičiau apie autobusų parko įveiklinimą- patikėti parkui gatvių valymą, kai jie turėjo tik šluotas. Kas per įveiklinima? Pasižadėjo valyti be technikos, tai įveiklinimo afera, tokia mano nuomonė. Suartis su ministru man neatrodo rimtai, tiek gerai, kad pastatas bet kokiu atveju lieka mieste ir įveiklintojai negali jo parduoti užsieniui išsivežti. Įveiklinote automobilių plovyklą prie Žemynos gimnazijos tvoros ir dabar chemikalais nuodija vaikus. Skambinta varpais, buvo "vsio zakono", prokurorai nematė reikalo ginti vaikų , meras pakėlė rankas, toks planas, fašistai dujų kameras statė taip pat pagal planą...

Chi

Įveiklino.., tuom viskas pasakyta!

Jokaa

Tikimes, kad po restauracijos uz zmoniu pinigus, neatiteks kokiam arabiskos isvaizdos dedei?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS