Laukiantiems socialinio būsto – viltis | KaunoDiena.lt

LAUKIANTIEMS SOCIALINIO BŪSTO – VILTIS

Daugiabutis, esantis Klaipėdoje, Rambyno g., netrukus bus perduotas eksploatuoti administratoriui. Jame šios vasaros pabaigoje įsikurs teisę į socialinį būstą turintys klaipėdiečiai.

Bendra projekto vertė siekė 4,99 mln. eurų. Didžioji dalis lėšų projektui – 3,85 mln. eurų gauta iš ES Europos regioninės plėtros fondo, likusi dalis – Klaipėdos savivaldybės lėšos.

„Pagaliau pavyko užbaigti socialinio būsto Rambyno g. 14A pridavimo procedūras. Visi derinimai gauti ir išduotas Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos statybos užbaigimo aktas. Eksploatacijai perduodamas naujas socialinis daugiabutis – tai viltis klaipėdiečiams, kuriuos gyvenimiškos aplinkybės verčia nuomotis socialinį būstą. Socialinis būstas gali būti, o šiuo atveju būtent taip ir yra, – naujas, šiuolaikiškas, tarnaujantis žmogui. Noriu palinkėti, kad žmonės čia rastų tikrus namus, gerai juose jaustųsi ir jais rūpintųsi“, – palinkėjo Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus.

Eksploatacijai perduodamas naujas socialinis daugiabutis – tai viltis klaipėdiečiams, kuriuos gyvenimiškos aplinkybės verčia nuomotis socialinį būstą.

Socialinis daugiabutis pradėtas statyti 2019 m. Rangovas – bendrovė „Eikos statyba“ – darbus baigė 2021 m. gegužę, tačiau neišvengta tam tikrų nesklandumų.

Statybos leidimo patikrinimą atlikusi Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija nurodė, kad prie namo turi būti įrengta daugiau automobilių stovėjimo vietų – ne 32, o 40. Taip pat nurodyta, kad institucijų pozicijos išsiskyrė ir dėl tų vietų išdėstymo bei suplanavimo būdo.

Name įrengta 40 butų (po 20 vieno ir dviejų kambarių); aštuoni butai pirmajame pastato aukšte pritaikyti asmenims, turintiems judėjimo negalią.

Visi butai aprūpinti dujinėmis viryklėmis su orkaite, vonios kambariuose įrengtos kėdutės neįgaliesiems. Sutvarkyta daugiabučio namo teritorija, įrengta vaikų žaidimų aikštelė, poilsio zona žmonėms, turintiems negalią, pastatytas krepšinio stovas, sporto treniruokliai.

Klaipėdos savivaldybės duomenimis, savivaldybė turi 605 socialinius būstus, 44 yra išnuomoti ukrainiečiams. Eilėje socialiniam būstui gauti šiuo metu laukia 556 asmenys.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Šaunu

Galėtų ir kitos savivaldybės pasekti gražiu pavyzdžiu, rūpinantis sunkiai gyvenančiais savo gyventojais, aprūpinant socialiniais būstais juos.Pagirtina iniciatyva.

Anonimas

Kapitalizmas turi buti sunaikintas. Zudyk liberast-fasistus, bankininkus ir burzujus.

Byyyy Rka DEJĘS

O Kaune - ŠYKNA .... TURIU WERTELGOMS PERMOKETI RINKOS KAINA NUOMA .... NACCCCHUI TOKIA DEMOKRATYJA :-((((

SUSIJUSIOS NAUJIENOS